Készült: 2021.04.20.02:40:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

334. ülésnap (2013.12.09.), 132. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  132  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Elég régóta ül a parlamentben, az azonnali kérdés kérdésből áll, ön pedig nem tett fel kérdést. Világos, hogy elmondta az ózdi győzelmi jelentésüket, csak elfelejtett kérdezni, hogy egyébként a belügyminiszternek (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Mi a véleményed erről? - Novák Előd: Elmondta az elnök! - Az elnök csenget.) mi a teendője ezzel kapcsolatosan.

Egyébként pedig nem is nagyon értem a felszólalását, hiszen a Jobbik győzött, nem? Hát most mondta el. Népszavazás is volt, azt szeretett volna a Jobbik. Azt szerette volna, hogy ne épüljön meg Ózdon 1,7 milliárd európai uniós forrásból ez a bizonyos cigány kulturális központ, ami egyébként jó néhány száz cigány embernek, roma embernek adott volna munkát, és mondjuk, európai körülmények között, európai színvonalon mutatta volna be egy kisebbség kultúráját. Bevallom, az önök értékrendje szerint ez hatalmas sikere a Jobbiknak, hogy meg tudtak akadályozni egy ilyen kérdést.

Ezt elkönyvelhetik sikernek és győzelemnek, ezt maga a pártelnökük is bejelentette már többször, de egy dologra nem tért ki a képviselő úr: hogy egyébként ezt a társadalmi problémát önök hogyan próbálják kezelni. Azt, hogy megakadályozzuk munkahelyek létesítését az 1,7 milliárdból épülő roma kulturális központban, lehet győzelemnek mondani, de mondja, egyébként ön hogyan oldaná meg a cigányság társadalmi problémáját? (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Munkahely! - Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Oktatás! Radikális...) Vagy önnek elegendő az, hogy ebből politikai tőkét, politikai hasznot kíván kovácsolni a Jobbiknak? A Jobbik politizálása önmaga ez, hogy legyünk a cigányok ellen, és akadályozzuk meg, hogy nekik legyen saját kulturális központjuk? (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) Ez a Jobbik politikája? Akkor most én kérdezek, ön válaszoljon! (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  132  Következő    Ülésnap adatai