Készült: 2020.11.27.15:26:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

217. ülésnap (2009.06.15.), 146. felszólalás
Felszólaló Dr. Tilki Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:52


Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Történt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, hogy egy rakomány cigarettát csempésző autóst a rendőröknek csak üldözés után sikerült megállítani, és az árokba szorítani. Szerencsére senki sem sérült meg a baleset során. Az előállítást követően a rendőr értesíti az illetékes VPOP-t, akik komótosan kiérkeznek Nyíregyházából, és lovagokat megszégyenítő dicsőséggel mutogatják a lefoglalt zsákmányt, és kapják meg a jól megérdemelt jutalmukat. Mit tesz eközben a munka dandárját elvégző közrendőr? Beül szépen szolgálati gépjárművébe, és a hátsó ajtón távozik, gondolva arra, hogy megint keresett egy kis prémiumot zöld egyenruhás kollégájának.

Jól emlékezhet államtitkár úr, hogy idén februárban tettem már fel kérdést ebben az ügyben. Bíztam abban, hátha felnyílik valakinek a szeme, és fellép ezen visszásságok megszüntetése érdekében. Sajnos, önök megint hozták a papírformát. Mit jelent ez? Természetesen azt, hogy nem történt semmi.

Saját választókerületemben a rendőrség létszáma jelentősen megnőtt a néhai határőrség állományával. Az állomány minden valószínűség szerint szakmai teljesítményének maximumát hozva, folyamatosan azon dolgozik, hogy minél sikeresebben, minél hatékonyabban tudja felderíteni az elkövetett bűncselekményeket. Félreértés ne essék, fontosnak tartom a pénzügyőrség munkáját, de azt az igazságtalanságot nem gondolom elfogadhatónak, hogy egy ilyen esetben még csak említést sem tesznek a munka oroszlánrészét végző nyomozó hatóságról.

Tisztelt Államtitkár Úr! Hogyan lehet megszüntetni ezen igazságtalanságokat, és milyen módon kívánják jutalmazni az eljáró rendőrt is? Kinek az érdeke a VPOP és a rendőrség összeugrasztása?

Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  146  Következő    Ülésnap adatai