Készült: 2020.08.08.08:55:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

255. ülésnap, 153. felszólalás
Felszólaló Dr. Nagy Gábor Tamás (Fidesz)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:07

Felszólalások:  <<  153  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. NAGY GÁBOR TAMÁS (Fidesz): Miniszterelnök Úr! Én szerettem volna, ha nem kerüli meg ezt a kérdést, és egyenesen elmondja, hogy mi is hangzott el ott. De végül is kaptunk rá választ: George Bush nem vetette fel ezt a problémát, hanem az itteni tájékoztatások értelmében mégiscsak ezt ön használta fel belpolitikai céljainak elérése érdekében.

Egyébként szó szerint úgy fogalmazott itt, a parlamenti vita hevében, hogy ezt a kritikát, amelyet a Fidesz ingerülten fogalmaz vagy érzékenyen fogalmaz, egyébként nem én fogalmazom meg - fogalmazott ön -, hanem az Egyesült Államok. Mégiscsak tisztázni kellene, hogy akkor most ki mögé bújunk ennek a véleménynek az ismertetésében. (Manninger Jenő: Nem kellene hazudozni!) Jó lenne, ha a saját véleményét ekként tolmácsolná a hazai közvélemény előtt, és nem próbálná meg ebbe akár az Egyesült Államok elnökét is belevonni.

Azt gondolom, hogy végső soron nem az ön tekintélyével és szavahihetőségével van a baj, hanem az egész ország lejáratását jelenti az a fajta diplomáciai baklövés és tapintatlanság, ami ebben a kérdésben most elhangzott.

Köszönöm szépen. (Dr. Semjén Zsolt: Szaúd-Arábia! - Taps a Fidesz soraiban.)

Felszólalások:  <<  153  >>    Ülésnap adatai