Készült: 2020.07.09.12:52:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

210. ülésnap (2001.05.29.), 341-345. felszólalás
Felszólaló Dr. Selmeczi Gabriella (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:51


Felszólalások:  Előző  341 - 345  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Mi a magunk részéről nagyon örülünk, hogy végre a Szabad Demokraták Szövetségének is fontos lett a család, a családtámogatás, a gyermekvállalás támogatása. (Zaj. - Közbeszólások az SZDSZ soraiból: Hány gyermekes családanya?)

Egy-két lényeges különbség azért még akad a polgári koalíció és a Szabad Demokraták Szövetségének felfogása között. Mi tudjuk, és azt észrevettük, hogy az SZDSZ hosszú távra tervez, de azért ez a 18 év elég hosszú táv lehet, főleg azoknak a családoknak és gyermekeknek, akiknek ki kell várni ezt a 18 évet, tudniillik a Szabad Demokraták Szövetsége a 18. életév betöltésekor kívánja ezt az összeget odaadni a gyermekeknek, a családoknak. A Fidesz-Magyar Polgári Párt, illetve a polgári koalíció pártjai viszont már most adnak a gyermeket vállaló családoknak, illetve a gyermekeknek. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Úgy van!) Ez egy lényeges különbség a két párt filozófiája között. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

A Fidesz-Magyar Polgári Párt, illetve a polgári koalíció nemcsak hogy most ad, ebben a kormányzati ciklusban, hanem azt is elmondhatom, hogy nominálisan és markánsan többet adott a gyermeket vállaló családoknak. Ebben a kormányzati ciklusban a tervek szerint, illetve a tények is ezt mutatják, a családok támogatására fordított összeget megdupláztuk. 2001-ről 2002-re 30 milliárd forinttal többet fogunk fordítani a családok támogatására. Ha jól ismerem az önök számait, akkor az úgynevezett bébikötvényük 10 milliárd forintot jelent az önök számítása szerint a családoknak, tehát nominálisan is jóval többet fordítunk már csak egy év alatt is a családok támogatására, mint önök.

Engedjék meg, hogy még egy szempontot felvessek, ami markáns különbség az önök, illetve a polgári koalíció filozófiája között. (Közbeszólások balról: Lejárt az idő! - Szalay Gábor: Markánsan túllépte az időt!) Elnézést, elnök úr, nem kétpercesre, hanem hozzászólásra jelentkeztem.

 

ELNÖK: Képviselő Asszony! Két perc...

 

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): A Szabad Demokraták Szövetsége a bankokban fogja fialtatni azokat az összegeket, amelyeket a bébikötvények...

 

ELNÖK: Képviselő Asszony! Képviselőcsoportonként kétperces hozzászólásra van lehetőség!

 

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Értem. A Fidesz-Magyar Polgári Párt pedig a családoknak, a gyermekeknek közvetlenül adja, nem pedig a bankoknak adja a családtámogatásra fordítandó összegeket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 
Felszólalások:  Előző  341 - 345  Következő    Ülésnap adatai