Készült: 2020.06.02.10:57:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

316. ülésnap (2013.10.25.), 86. felszólalás
Felszólaló Dr. Selmeczi Gabriella (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:18


Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Révész Máriusznak és Herman képviselőtársamnak mondom, hogy azt hiszem, a szocialistákkal egy baj van: nem tudnak semminek örülni; annyira irigyek az emberek és a magyar családok sikerére, hogy nem tudnak semmi eredménynek örülni.

Itt vádolnak bennünket ezzel, hogy például a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány nem elég.

(11.00)

Tisztelt Szocialista Képviselőtársaim! (Simon Gábor: Nem kritizálni akartam, hanem meg akartam dicsérni.) A gyermekek, akik oktatási intézménybe járnak, napi háromszor kapnak étkezést, amiért nem kell a rászorulóknak fizetni. Ingyentankönyv jár most már az elsősöknek felmenő rendszerben, aztán a nagycsaládosoknak is ingyen jár a tankönyv. Aztán a közétkeztetésre - elnézést, ha nem tudok forintra pontos összeget mondani - évről évre egyre több pénzt fordítunk, jövőre több pénzt fordítunk, mint idén. (Simon Gábor: Mégis egyre több gyerek éhezik.)

Aztán, ha már az adórendszerről beszélünk - amit önök lekicsinyellnek, és mint mondom, nem örülnek a sikereknek -, Európa legalacsonyabb személyi jövedelemadója van Magyarországon, 16 százalék, ez van ötvözve a családi adókedvezménnyel, amit ráadásul jövőre kiterjesztünk a szegényebb családok részére. Magyarországon a 19 százalékos nyereségadót a felére, 10 százalékra csökkentettük; erre már nyilván nem emlékeznek, mert ezt rögtön a Fidesz-kormányzás elején tettük meg. A rezsi pedig jövő évtől 20 százalékot fog csökkenni a tavalyi árakhoz képest. (Nevetve:) És egyébként azt mondja Gúr Nándor képviselőtársam - elnézést, de nevetnem kell rajta -, hogy mi növeltük a rezsik árát. (Kovács Tibor: Igen, magasabb most a rezsi, mint 2010-ben volt.) 2010-ben azt mondtuk, hogy infláció felett nem növekedhet (Az elnök csenget.), utána jött a rezsicsökkentés. De önök mondják azt, hogy mi hajtottunk végre rezsinövekedést, akik háromszorosára emelték a gáz árát és duplájára a villany árát! Egyszerűen skandalum, erre már nem is tudok mit mondani.

Államadósság: azt mondják, hogy 1200 milliárd forintba került a fideszes otthonteremtési támogatás az államkasszának. Akkor hadd mondjam el, hogy 8600 milliárd forinttal adtuk át 2002-ben a kasszát (Az elnök csenget.), az államadósságot, 22 ezer milliárdra sikerült önöknek megnövelniük; ebben az az 1200 milliárd forint, amit a családok kaptak otthonteremtésre, az igazán bagatell. (Az elnök csenget.)

Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai