Készült: 2020.06.04.20:48:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

316. ülésnap (2013.10.25.), 66. felszólalás
Felszólaló Dr. Selmeczi Gabriella (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt fideszes képviselőtársaim, javaslom, hogy arra a szintre véletlenül se süllyedjünk, amire Gúr Nándor a személyeskedéssel süllyedt. Országgyűlési képviselőket esetleg lehet idecitálni, de azok rokonait nem javaslom.

Államadósság. Tisztelt Képviselőtársaim! 2002-ben, amikor önök átvették a kormányzást, az államadósság GDP-arányosan 53,6 százalék volt. Ezt sikerült 2010-re, nyolc év alatt 85,3 százalékra feltornászniuk. Önök közel megduplázták az államadósságot, úgyhogy önöknek államadósságról beszélni... - hát, nem is minősítem. 2010 85,3 százalékos GDP-arányos államadóssága után most, 2013 második negyedévében 81,4 százalékos a GDP-arányos államadósság, tehát az államadósság tendenciája GDP-arányosan csökken.

(10.40)

A második megjegyzésem: az ominózus mondat, amit Lázár Jánosra próbáltak rákenni, ez a "mindenki annyit ér, amennyit", hogy ha figyelnék a híreket, akkor hallották volna: bíróság megállapította, ez a felvétel hamisítvány, manipulálták, összevágták. (Dr. Budai Gyula: Mint a bajai videó!) Lázár János a saját képviselőtársaira utalt a vagyonbevallás alapján, amit önök eltorzítottak, felhasználtak ellene.

A harmadik: devizahitelek; még egy körrel előttem mondta szocialista képviselőtársam. Képviselőtársam! Devizahitelügyben önök jobb, hogyha hallgatnak! Önök voltak, akik 2002 után annyira beszűkítették az otthonteremtési támogatásokat, hogy szabályosan belelökték, belekényszerítették a magyar családokat abba, hogy a devizahiteleket, az átkozott devizahiteleket felvegyék. Semmit nem tettek az égvilágon az önök nyolc éve alatt azért, hogy tisztességes körülmények között kapják a magyar családok a devizahiteleket. Ez az egész javarészt az önök lelkén szárad. Előjönni most, a Fidesz-kormány alatt ezekkel az érvekkel, hát, pofátlanság!

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai