Készült: 2020.10.25.06:01:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

196. ülésnap (2001.03.27.), 320. felszólalás
Felszólaló Francz Rezső (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  320  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FRANCZ REZSŐ (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Dr. Takács Imre képviselőtársam javaslata egy olyan egyéni országgyűlési képviselő javaslata, aki a kerületéből jött, annak a problémáit hozza.

Az ő javaslata semmivel nem több és nem kevesebb, mint bárki másé, aki javaslatot mer tenni, leszámítva azt, hogy az illető egy páriának számít, mert ellenzéki. S azt állítani, hogy a saját javaslatát sem szavazta meg! Miért? Megfeledkeznek arról a körülményről, hogy az egész költségvetést nem szavazta meg az MSZP, tehát nem volt módja külön kivenni azt (Moraj a Fidesz padsoraiból.) a szavazásból, így ő se tudta megszavazni a csomagban elénk terjesztett, és a frakció által egyáltalán el nem fogadott javaslatot.

Amennyiben Márton Attila képviselőtársamnak igaza van abban, hogy az út jó úton van, akkor ha egy jó úton gyorsabban akarunk haladni, az miért ellentétes Hajdúszoboszlóval, a Széchenyi-tervvel, a kormány akaratával vagy bármi mással? Minél hosszabb ideig épül az az út, annál nagyobb a költsége (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból.), és annál később lehet befejezni. Ha egyáltalán egypárral kevesebb durranást engedtek volna augusztus 20-án, akkor bizonyára már erre az útra is lett volna pénz. (Közbeszólások a Fidesz és a Kisgazdapárt padsoraiból.) Lehet, hogy ez demagógia, de az út az valóság, és a vidék infrastrukturális fejlesztése valamennyiünk kötelezettsége.

Elnézést kérek, viseltessenek felelősséggel a képviselői megbízatásuk iránt, és kérem, hogy támogassák képviselőtársam javaslatát!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Éljen!)

 
Felszólalások:  Előző  320  Következő    Ülésnap adatai