Készült: 2020.10.21.15:38:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

196. ülésnap (2001.03.27.), 318. felszólalás
Felszólaló Márton Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  318  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Elöljáróban el kell mondanom, hogy a Fidesz frakciója a T/3832. számú képviselői önálló indítvány tárgysorozatba-vételét nem támogatja.

Ennek konkrétan három oka van. Egyrészt: nem időszerű ez a módosító indítvány, ugyanis a költségvetési vitában, ahogy a képviselő úr is említette, volt lehetőség módosító indítványok beadására. Őszintén sajnálom, hogy a képviselő úr a saját maga által beadott módosító indítványt sem szavazta meg, és nem támogatta azt a módosító indítványt sem, amely lehetővé teszi, hogy a beruházás első fázisa 2002-re elkészüljön, lehetővé téve a minél hamarabbi befejezést.

Másodsorban: ha a megfelelő szakmai előkészítés megtörtént volna, akkor úgy gondolom, az indokolásba nem kerülhetett volna be az utolsó mondat, ugyanis az az összeg, amely a módosító indítványban szerepel, nem teszi lehetővé a beruházás teljes befejezését. Tehát ez az összeg egyrészt sok, másrészt pedig kevés.

Harmadsorban pedig: a beruházás már elkezdődött. Innentől kezdve egy már megkezdett, időben és anyagiakban tervezett és ütemezett folyamat borulna fel, ami újabb csúszást eredményezne a beruházás minél hamarabbi befejezésében.

Hajdúszoboszló lakóit természetesen mindenképpen meg kell nyugtatnunk, hiszen '98 óta a polgári kormány már több mint 1 milliárd forintot költött erre a beruházásra. Ez teszi lehetővé, hogy a beruházás most, az év közepén ténylegesen elkezdődjön, hiszen '98 májusáig még engedélyes tervek sem álltak rendelkezésre, mindent onnantól kezdve kellett kivitelezni. Így lehetséges az, hogy 2003-ra megvalósuljon ez a beruházás és Hajdúszoboszló városának tízéves álma váljon valóra, hogy a világhírű gyógyfürdőhely valóban egy elkerülő úttal legyen gazdagabb.

Úgyhogy mondhatom azt, hogy az elkerülő út ügye jó úton van, és úgy gondolom, hogy a tárca ehhez a módosító indítványok segítségével biztosítja a pénzt, és az időbeni befejezésre mindenképpen lehetőség van. Ezért nem támogatjuk ezt az indítványt.

Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

(18.30)

 
Felszólalások:  Előző  318  Következő    Ülésnap adatai