Készült: 2020.07.02.21:34:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

317. ülésnap (2013.10.28.), 265. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:29


Felszólalások:  Előző  265  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Talán ennél is rövidebb leszek. Tisztelt Képviselő Asszony! Ne keressen ott ellenséget vagy bármiféle visszaélést, ahol nincs. Itt csupa olyan cégről van szó, amelyek százszázalékos állami tulajdonban vagy vagyonkezelői tulajdonban vannak, és azzal foglalkoznak, hogy nagycsaládosoknak vagy szociálisan rászorulóknak üdüléseket szerveznek állami tulajdonú üdülőkben. Állami bevételből, állami tulajdonú üdülőben, szociálisan rászorulókat támogatnak.

Innentől kezdve egyetlenegy fillér sem kerül ki a közszférán kívülre, egyetlenegy fillér sem kerül ki a különböző állami tulajdonú cégek közül, csak az egyik megrendeli a szolgáltatást, a másik szervezi az Erzsébet-utalványrendszert, a harmadik pedig üdülteti ezeket a családokat, ezeket a fiatalokat. Így semmifajta visszaélésre lehetőség nincsen, hanem csak azt próbáljuk meg ösztönözni ezzel a törvénymódosítással is, hogy minél jobb állapotba kerüljenek azok az ingatlanok, amelyekben ezeket a nagycsaládosokat, fiatalokat vagy egyébként rászorulókat, néha tűzoltókat, vagy akik az árvízi védekezésben részt vesznek, őket próbáljuk üdültetni.

Nyilvánvalóan sokaknak - nem sokaknak, három jogi személynek - fáj ez az egész program. Ez az a három francia cég, amelyik minden évben elvitte azt a hasznot, amiből mi most évente 100 vagy 145 ezer embert tudunk üdültetni. Nyilvánvalóan, ha valaki támadja ezt a programot, mivel belül semmifajta kapcsolódása nincsen semmifajta piaci céghez, azért támadja, mert erre a forgalmazási eredményre valakinek nagyon fáj a foga.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  265  Következő    Ülésnap adatai