Készült: 2020.07.16.17:01:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

316. ülésnap (2013.10.25.), 178. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:09


Felszólalások:  Előző  178  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon örülök, hogy pont visszajött Gaudi-Nagy Tamás képviselő úr, hiszen azért nyomtam egy kétperces felszólalási gombot, mert szeretnék arra reagálni, amit ő mondott a költségvetéssel kapcsolatban.

Tisztelt Képviselő Úr! Lehet sokféle véleményünk itt a parlamentben, ítélhetjük meg az élet dolgait különböző értékvilág alapján, de azt semelyikünk sem tagadhatja el vagy nem akarhatja elfeledtetni, hogy több százezer honfitársunkat a holokauszt alatt meggyilkolták, és a rájuk való emlékezés emberi kötelezettségünk.

Ha egy ember emberi méltóságát sértik, ön is nagyon jól tudja, hogy mindnyájunk emberi méltósága sérül.

Ön nagyon helyesen, nagyon sokszor felszólal itt a parlamentben a kommunizmus alatt meggyilkolt, meghurcolt emberek érdekeinek védelmében. Ha azoknak az embereknek az életét fontosnak tartja, ugyanolyan fontosnak kell hogy tartsa azoknak az emberi méltóságát, akiket a holokauszt alatt hurcoltak meg, gyilkoltak meg vagy tűntek el örökre innen, Magyarországról.

Éppen ezért kétségbe vonni, hogy őrájuk való emlékezésnek helye van a költségvetésben, mint ahogy sok más mártírunkra való emlékezésnek is, úgy érzem, nem helyénvaló, és a kormány részéről ezt teljes mértékben visszautasítom. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  178  Következő    Ülésnap adatai