Készült: 2021.04.18.19:14:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

196. ülésnap (2012.05.30.), 340. felszólalás
Felszólaló Boldog István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  340  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az általam nagyra tisztelt Horthy István kormányzó úr nagyon sokat tett azért (Dr. Schiffer András: Miklós!), hogy az ő korszakában a kisebb bűncselekmények, illetve a kisebb esetek is megtorlásra kerüljenek és szigorúan megtorlásra kerüljenek. Remélem, hogy ennek emlékére hamarosan az én falumban is szobrot állítunk neki (Taps a Jobbik padsoraiban. - Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Megvédjük!), nemcsak azért, mert ilyen szigorú volt a büntetések területén, hanem egyéb tevékenysége miatt is.

Szeretném elmondani, ezt szeretném elérni én is, hogy a legkisebb bűncselekmények elkövetői, amikor már többszörösen, az eredeti beszédemben elmondtam, ha már harmadszor követik el ugyanazt a fajta bűncselekményt vagy harmadszorra kerülnek bűncselekménybe, akkor már szigorúan büntessük őket, és ne lehessen ejnye-bejnyét adni nekik. Azt gondolom, megengedhetetlen az, hogy valakik rendszeresen rákapnak, mondjuk, a tyúklopásra, a biciklilopásra és egyéb vétkekre, és a bíróság rendszeresen, ahelyett, hogy méltó büntetést adna nekik, ejnye-bejnyét, apró pénzbüntetést ad. Az a javaslatom, és ehhez kérem a jogász képviselőtársaim segítségét, hogy a harmadik bűncselekmény elkövetése után mindenképpen minimum fél év szabadságvesztés legyen a büntetésük, mert nem azt kell nézni, hogy milyen apró dolgot loptak el éppen, hanem hogy ezt ők már rendszeresen csinálják, és nem akarnak róla leszokni. Csak akkor fognak leszokni róla, ha eljutunk arra a pontra, hogy méltóképpen szigorú büntetést kapnak.

Maximálisan egyetértek azzal, hogy minél lejjebb kell vinni a büntetési korhatárt, mert sajnos egyes bűnözői elemek a gyerekeikkel végeztetik ezt az úgymond piszkos munkát, és őket küldik be rabolni. Úgyhogy azt gondolom, minél előbb el kell oda jutni, hogy ezek az emberek méltó büntetést kapjanak, és kérem, támogassák azt, hogy minimum fél év letöltendő börtönt kell kapni annak, aki ilyen cselekményt követ el. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  340  Következő    Ülésnap adatai