Készült: 2021.04.18.19:42:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

193. ülésnap (2012.05.22.), 164. felszólalás
Felszólaló Boldog István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Fogyasztóvédelmi bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:05


Felszólalások:  Előző  164  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BOLDOG ISTVÁN, a fogyasztóvédelmi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! A fogyasztóvédelmi bizottság május 21-ei ülésén megtárgyalta a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló T/7037. számú törvényjavaslatot. A törvényjavaslat megfelel a kormány azon adópolitikai célkitűzésének, hogy a munkát terhelő közterhek aránya csökkenjen, a forgalmi, fogyasztási adók szerepe növekedjen.

A Magyarországon székhellyel és fióktelephellyel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatók által fizetendő tranzakciós illeték beilleszkedik azon elképzelésekbe, amelyek szerint a közteherviselésbe mindenkit arányosan be kell vonni. Fontos hangsúlyozni, hogy a tranzakciós illetéket a pénzintézeteknek, illetve a pénzügyi szolgáltatóknak kell megfizetni, nem pedig a lakosságnak. A bizottság tagjainak többsége úgy gondolja, hogy az illeték mértéke nem jelent túlzott terhet az érintett cégek számára.

Az eddig ismertetettek alapján 12 igen szavazattal, 5 nem ellenében általános vitára alkalmasnak ítéltük a törvényjavaslatot. Kérem képviselőtársaimat is, hogy támogassák.

Köszönöm szépen, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  164  Következő    Ülésnap adatai