Készült: 2021.04.11.19:42:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

188. ülésnap (2012.05.14.), 290-294. felszólalás
Felszólaló Boldog István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:29


Felszólalások:  Előző  290 - 294  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Megmondom őszintén, hogy megmosolyogtató, amikor Bárándy Gergely képviselőtársam és az MSZP-sek demokráciáról, szólásszabadságról beszélnek akkor, amikor ők az MSZP elismerten utódpártjából kerültek ide, egy részük legalábbis. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Jaj ne!) Volt MSZMP-vezetők vannak köztük, volt cenzorok vannak köztük (Lendvai Ildikó: Van az a Fideszben is néhány!), és nagyjából tudjuk azt is, hogy ráadásul az MSZMP - a múltkor már elmondtam egy beszédben - nem is akárhonnan került Magyarországra, és nem is akárhogyan kerültek ki a vezetői. Hiszen azért soha ne felejtsük el, hogy az MSZMP legnagyobb vezetője úgymond, Kádár János, az a kommunisták magyarországi pártjába lépett be, amit annak idején Szamuely és Kun Béla alapított.

Tehát úgy gondolom, hogy egészen jól visszamehetünk a történelemben odáig, hogy önök milyen szellemi háttérből indultak el, és hogyan jutottak idáig. Ezt mindig bizonyítják itt, a parlamentben. (Mandur László: Horthy?) Ma is sikerült, azt gondolom, ebben a vitában bizonyítaniuk, hogy semmi mást nem képviselnek, csak azt, amit képviseltek 2006-ban, amikor a saját népükre rontottak. Előtte Őszödön megbeszélték azt, hogy hogyan verték át az egész országot és egész Európát (Lukács Zoltán: A törvényről nem mondasz semmit? - Az elnök csenget.), utána a saját népükre rontottak, békés tüntetőkre lőttek, majd utána kiálltak és elmagyarázták a demokráciát... (Moraj az MSZP soraiban.)

ELNÖK: Képviselő úr!

BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): ...és most, miután ellenzékbe szorultak...

ELNÖK: A médiatörvényről van szó. Tisztelettel kérem, hogy térjen a törvényre!

BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Igen. Köszönöm, elnök úr. Majd amikor a médiatörvényről beszélünk, akkor önök fognak hozzá nekünk beszélni arról, hogy hogyan kellene demokratikus médiatörvényt csinálni, ahelyett egyébként, hogy amikor ezekről a vitákról szó van, akkor részt vennének. A legtöbb ilyen vitában nem vesznek részt, kivonulnak.

Tehát én azt gondolom, hogy nem kéne önöknek magas lóról beszélni, és arról beszélni, hogy mi a demokrácia meg a szólásszabadság, mert önök között nagyon sokan vannak olyanok, legalábbis az MSZP-ben, akik bizony ezt gyakorolták negyven évig ez felett az ország felett. (Lukács Zoltán: De olyan nincs, hogy ez felett! E felett! Mássalhangzó-torlódás!) És inkább ebből vonnák le a tanulságot, és ilyenkor azt gondolom, hogy magukba kéne szállni, és elnézést kérni az országtól azért, hogy annak idején mit műveltek ezzel az országgal, és örülni annak, hogy most ennél legalábbis sokkal demokratikusabb médiatörvény van.

Köszönöm szépen. (Gúr Nándor: Nevetséges! - Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  290 - 294  Következő    Ülésnap adatai