Készült: 2021.04.12.20:20:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

180. ülésnap (2012.04.16.), 233. felszólalás
Felszólaló Boldog István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Fogyasztóvédelmi bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:18


Felszólalások:  Előző  233  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BOLDOG ISTVÁN, a fogyasztóvédelmi bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! A fogyasztóvédelmi bizottság április 2-ai ülésén tárgyalta mint első helyen kijelölt bizottság a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi törvény módosításáról szóló T/6467. számú törvényjavaslatot. A bizottság tagjai örömmel vették, hogy számos civil szervezet juttatta el szakmai véleményét és javaslatát a törvényről, amelyet mindenképpen figyelembe fog venni a bizottság a törvény megalkotása során.

Az ülésen tapasztalt nagyfokú érdeklődés is mutatja, hogy a javaslat több lényeges ponton kíván módosításokat elvégezni. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ebben a témában ne politikai érdekütköztetések történjenek, hanem a vitát helyezzük abszolút szakmai alapokra. A bizottság ülésén hasznos szakmai javaslatok hangzottak el az ügyfélszolgálatokkal, a békéltetőtestületekkel, a környezetvédelemmel és a magyar termék védelmével kapcsolatban is. A törvény kapcsán a bizottság elnöke kezdeményezte, hogy kerüljön összehívásra a fogyasztói panaszok kezelésének intézményrendszerét áttekintő albizottság ülése is.

Az általános vitára alkalmasságot az ülésen részt vevő képviselők 17 igen és 1 nem szavazat ellenében támogatták, miután az LMP-s képviselőtársunk valamilyen véletlen folytán megjelent az ülésen. Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy támogassák a törvényjavaslatot. (Taps a kormánypárti padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  233  Következő    Ülésnap adatai