Készült: 2020.02.28.01:57:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

205. ülésnap (2009.04.27.), 249. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  249  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Keller Lászlót idézem: nem lehet Magyarországot ugyanabba a csoportba sorolni, mint a többi európai országot. Miért nem, Keller képviselő úr? Miért nem? Miért vagyunk mi gyengébbek, mint más országok? 2002-ben, amikor a választást meg tetszettek nyerni, Medgyessy Péter miniszterelnök kitűzte az euróbevezetés dátumát. Azt mondta, hogy a magyar gazdaság jó állapotban van. A költségvetést tartalékokkal vették át. Magyarország gazdasági makromutatói az Európai Unióhoz csatlakozni kívánó országok sorában a legjobbak voltak, a tíz csatlakozó ország közül a legjobbak voltak.

(19.30)

Tessék mondani, mit tetszettek csinálni az elmúlt hét évben? Csődbe vinni ezt az országot? Ezért aztán, a felelősségét nem átérezve, feláll Keller képviselő úr, és azt mondja, Magyarországot most már nem lehet azok közé az országok közé sorolni, mint a többi európai uniós országot.

Képviselő Úr! Miért is nem? Akkor a felelősséget is tessék elvinni, ne csak a ténymegállapítást!

(Az elnöki széket dr. Áder János, az Országgyűlés
alelnöke foglalja el.)

Amit Szabó Lajos mond, persze, egyetértünk, válságot kell kezelni - persze, mert válságba vitték az országot. Válságot kell kezelni, egyensúlyt kell javítani, gazdaságot növelni, meg szerkezetet váltani.

Képviselő Úr! Ez az áfatörvény ezek közül mit old meg? Hogy válságot nem kezel, az biztos! Mert az emberek vannak válságban! Az emberek vannak válságban! Nekik ez többletkiadást és nehezebb megélhetési körülményeket fog jelenteni. Gazdaságot növel? Amikor a keresletet csökkenti, a fogyasztást fogja csökkenteni - hogyan lehet úgy gazdaságot növelni? Sehogy nem lehet! Ez az áfaemelés nem fog gazdaságot növelni! Szerkezetváltásról szó nincs ebben a törvényben! Az adótörvény szerkezete változik ebben a törvényjavaslatban? Nem változik az égadta világon semmi! Semmi, semmi nem oldódik meg ezzel a törvényjavaslattal! Semmi! Csak az önök népszerűsége, ami már nincs, a támogatottsága még tovább fog csökkenni. Az országnak ez a törvényjavaslat rosszat fog tenni. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  249  Következő    Ülésnap adatai