Készült: 2020.02.28.11:24:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

204. ülésnap (2009.04.21.), 52. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Szabó Zoltán elfelejtette továbbolvasni a Jövőkép című kiadványt. Örülök neki egyébként, hogy idekerült, mert ez azt jelenti, hogy Szabó Zoltán a saját pártjának programját nem tudja olvasni, vagy nem ízlik neki. (Dr. Szabó Zoltán: Honnan veszed?) Elhiszem, hogy a nyugdíjak elvonása, a családi pótlék befagyasztása, a közszféra béreinek csökkentése nem kellemes olvasmány. A Jövőképben például az van, hogy "Második lépésben a gazdasági növekedés és az államháztartás egyensúlyi helyzete függvényében szükséges a vállalkozások adóterheinek jelentős csökkentése." (Dr. Szabó Zoltán: Ezt olvastam fel.) És azt is kimondja, hogy a foglalkoztatás terhei, Belgiumtól eltekintve, Magyarországon a legnagyobbak. Tehát ha abban egyetértünk, hogy adót kell csökkenteni, akkor értsünk egyet. Mi ezt mondtuk 1998-ban is, és tettük 2002-ig. (Kovács Tibor: És azután nem csináltatok semmit.) Önök viszont csak 2002-től mondják, és teszik az ellenkezőjét, az adóemeléseket.

Ami pedig Kóka Jánost illeti, mert elvileg az ő felszólalására nyomtam gombot, szerintem Kóka János a parlament egyik leghiteltelenebb politikusa. Úgy csinál, mintha ő a kormányzásban, a kormányzati felelősségben nem vett volna részt, és nem lett volna gazdasági miniszter. Igaz, a gazdasági miniszter az ő felfogása szerint nem felel az államháztartás egyenlegéért, de mondjuk, azért felelt volna Kóka János, hogy az autópályán dolgozó kisvállalkozások állami megrendelésből ki legyenek fizetve. Vagy azért felelt volna Kóka János, hogy ne beszéljen összevissza Magyarországról; például, hogy irigylik hazánkat, holott kiderült, hogy nem irigylik, hanem röhögnek rajta, és sajnálják Magyarországot. Vagy ne hasonlította volna pannon pumához.

Ezek a mondatai Kóka Jánost teljesen hiteltelenné tették, nem véletlen, hogy a népszerűségi lista máig utolsó politikusa Kóka János. (Balogh József, MSZP, közbeszól.) Ezek után ilyen beszédet mondani a parlamentben, és ilyen kiosztást tenni, úgy érzem, erre semmilyen jogalapja nincs. Kóka Jánosékat egy dolog vezérli: ne legyen új választás, mert akkor Kóka János nem mondhatja el magáról, hogy országgyűlési képviselő. Márpedig be fog következni, tisztelt képviselő úr. (Közbeszólások az MSZP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai