Készült: 2020.02.27.05:02:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

204. ülésnap (2009.04.21.), 156. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:42


Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelettel köszöntöm, akik figyelik ezt a vitát. Szeretném közölni, hogy az ellenzéknek 1 perc 26 másodperce van, míg a kormánypártnak, az MSZP-nek 42 perc 45 másodperce. Tehát a fideszes képviselők nem azért nem szólnak a vitában, mert nem szeretnének vagy nincs mondandójuk, vagy esetleg egyetértenek a szocialistákkal, hanem azért, mert a parlamentben olyan helyzet van, hogy az SZDSZ 32 perce jogilag ellenzéknek számít, a gyakorlatban mindenki láthatta, hogy valójában az SZDSZ ma kormánypárt. Így a kormánypártoknak ma 64 perccel több idejük volt arra, hogy ezt a magyarázhatatlan adótörvényt megmagyarázzák a közvéleménynek.

Egyébként ez nem válságkezelő adótörvény. Elmondtam a vitában azt, hogy a világ hogyan kezeli a válságot: vállalkozások közvetlen támogatásával, beruházásösztönzéssel, gazdaságélénkítéssel, a fogyasztás serkentésével és nem a visszafogásával, adócsökkentéssel, jövedelemnöveléssel, járulékcsökkentéssel. Magyarországon éppen ennek az ellenkezője történik. Magyarországon megszorítás van, Magyarországon elvonás van, hiszen a szocialisták nem tudnak másban gondolkodni, ha az ország bajban van.

Azt szeretném mondani, nem támogatjuk ezt az adótörvény-tervezetet, és nem támogatjuk a kormány által valószínűleg tömegével benyújtott módosító indítványokkal sem, hiszen annak az elvén, a filozófiáján, hogy az emberek rosszabbul fognak élni, nem fog tudni változtatni. A Fidesz a világgal és Európával (Az elnök csenget.) szeretne tartani, nem pedig a szocialistákkal. Ez az utolsó véleményünk az általános vitában erről az adótörvényről. (Taps a Fidesz padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai