Készült: 2020.02.23.19:04:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

175. ülésnap (2008.11.10.), 233. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:19


Felszólalások:  Előző  233  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Nagyon szépen köszönjük, hogy a Fidesz állásfoglalásával, véleményével foglalkozik kizárólag a parlamentben.

Nem gondolnám, hogy Keller László államtitkárnak az volt a célja, hogy azt bizonyítsa be, hogy Magyarország adórendszere, a Magyarországon kialakított adóterhelés az Európai Unióban versenyképes. Nem hinném, hogy az volt a célja - mert akkor nagyon nagy baj van -, hogy azt akarta bizonygatni, hogy Magyarország azzal, hogy az élőmunkaterhek tekintetében huszonhatodik az Európai Unióban és csak Belgium van rosszabb helyzetben, jó helyzetben van. Nem hinném, hogy azt akarta bizonygatni, hogy a jövedelemcentralizáció most Magyarországon 44 százalék körüli, ezzel az Európai Unióban egyszerűen versenyképtelenek vagyunk. Az újraelosztás mértéke a GDP-nek több mint 50 százaléka - összesen két országban van olyan, ahol rosszabb a helyzet. Ez mind-mind azt igazolja és bizonyítja, hogy Magyarországon túladóztatás folyik.

Ön említett az Európai Unióból 3-4 országot, hogy így vagy úgy, a válság közepette mégiscsak adócsökkentéssel próbálkozik. Én még kiegészíteném ezt azzal, hogy Hollandiában is azt tervezik, hogy 2009-ben adócsökkentést fognak elvégezni, és kihagyta, hogy Németországban pedig a következő évben, aki gépjárművet vásárol, annak nem kell gépjárműadót fizetnie, én legalábbis úgy tudom, hogy egy teljes évig. Tehát ez elsősorban a magánszemélyeknek fog kedvezni.

Azt hiszem, hogy nem szabad egy síkon, egy vélemény alapján kialakítani a kormányzati álláspontot, mert annak sajnos ez lesz a vége. A jelenlegi kormány demagóg a tekintetben, hogy amit a Fidesz mond, az egészen biztos, hogy nem jó. Keller úr, önnek nem volt igaza az előző felszólalásban. De telefonáljon nyugodtan tovább (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), tehát semmi gond. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  233  Következő    Ülésnap adatai