Készült: 2020.07.07.20:49:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

94. ülésnap (2019.11.19.), 122. felszólalás
Felszólaló Demeter Márta (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:54


Felszólalások:  Előző  122  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DEMETER MÁRTA (LMP): Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt látom, hogy Nacsa képviselő urat is borzasztóan zavarja, hogy teszünk fel kérdéseket, és igenis várjuk ezekre a kérdésekre a választ. Azon azért el kellene gondolkodni, hogy talán nem problémás dolog-e, hogy azért bírósági pert kell indítani, hogy egyáltalán megtudhassa a magyar közvélemény, hogy 1400 milliárd forintot az ő pénzükből mire költenek, mire költenek. Tudja, mit kérdeztem, képviselőtársam? Hány darab szerződést kötöttek, milyen összegben? Borzasztó nehéz kérdések, tudom, tudom, látom.

(16.20)

Amikor titkolnivalójuk van, akkor ezek borzasztó kellemetlen kérdések.

A másik, hogy felháborítónak tartom azt is, hogy például az 1400 milliárdos beszerzések kapcsán Németországból kellett megtudni a magyar sajtónak azokat az információkat, melyek szerint a magyar kormány körülbelül 540 milliárd forint értékben vásárolt, ha jól emlékszem, 1,79 millió euróért haditechnikai eszközt Németországtól. Tehát ezt egy német zöldpárti képviselő, egyébként a német gazdasági tárcához benyújtott közérdekűadat-igénylésével kapcsolatban kell megtudja egyébként a német közvélemény, ezt követően pedig megírja a magyar sajtó, és így megtudja a magyar közvélemény.

Felháborító! Úgy, hogy itthon ezért pert kell indítani ahelyett, hogy az országgyűlési bizottságokban tisztességgel beszámolnának arról, hogy mire költik az adófizetők pénzét, és ahelyett, hogy egyébként felelősséggel élnének egy olyan helyzettel, amennyiben a Magyar Honvédség fejlesztésére végre több forrás van. Ehhez képest önök nem élnek felelősséggel ezzel a lehetőséggel. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  122  Következő    Ülésnap adatai