Készült: 2021.12.04.10:55:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap (2004.12.20.), 215. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Sürgős kihirdetés kérése
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  215  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés elnöke a kutatás-fejlesztésről és a technológiai innovációról szóló törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 354 igen, 1 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett támogatja, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a törvény sürgős kihirdetését a köztársasági elnöktől.

Kérdezem önöket, egyetértenek-e azzal, hogy az Országgyűlés elnöke a Magyar Köztársaság 2005. évi költségvetéséről szóló törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 194 igen, 158 nem szavazat és 6 tartózkodás ellenében úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a törvény sürgős kihirdetését a köztársasági elnöktől.

Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik a mentelmi ügyek megtárgyalása.

A mentelmi bizottság H/13452. számú javaslatában indítványozza, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyűlés Lendvai Ildikó képviselő asszony mentelmi jogát ne függessze fel.

Megadom a szót Rubovszky György képviselő úrnak, aki a bizottság javaslatát indokolja.

Öné a szó, képviselő úr.
Felszólalások:  Előző  215  Következő    Ülésnap adatai