Készült: 2019.11.14.07:38:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

8. ülésnap (2006.06.26.), 261. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  261  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Nagyon rövid leszek. Kékesi képviselő úrtól azt szeretném megkérdezni, mikor jött rá arra, hogy Szlovákiához viszonyítva nálunk alacsony az adóteher. Például amikor az ősszel megszavazta az ötéves adócsökkentési programot, akkor tudta-e már ezt, és ennek tudatában szavazta-e meg? Mi az az új információ, ami képviselőtársamhoz eljutott azóta? A költségvetés helyzete rosszabbodott? Vagy többet olvasott, és rájött, hogy Magyarországon mégiscsak alacsonyak az adók, és majd így javul a versenyképességünk? Vagy a választás megnyerése iránt érzett felelőssége okán érveli meg most azt, hogy miért kell Magyarországon adót emelni? Komolyan mondom, egyszerűen érthetetlen!

Ha azt mondják önöknek, hogy uraim, ez van, meg kell szavazni, mert ezt akarja a kormány, ezt még el is tudom fogadni érvnek. De hogy még szakmai érveket is felsorakoztatnak amellett, hogy miért kell 800 ezer magyar vállalkozásnak az adóját magasabb szintre emelni, amelyeknek egyébként is súlyos gondjaik vannak a körbetartozások, az európai uniós piacról való kiszorulás miatt, azt egyszerűen sem szakmailag, sem politikailag nem tudom értelmezni! Nekem, Kékesi úrral ellentétben, komoly lelkiismereti kérdést okozna az, hogy fél évvel ezelőtt megszavaztatnak velem egy törvényjavaslatot, hogy csökkentsük az adókat, aztán jön a választás, a választás után pedig ugyanarra az adónemre azt mondják, hogy ja, hát most éppen fordítva van, a csökkentést visszavonjuk, és helyette meg kell emelni az adókat, mert kiderült, hogy a költségvetés mekkora válságban van.

Át kellene gondolni ezeket az érveket, és komolyan mondom, inkább szó nélkül szavazzák meg, ha ennyire kötelező megszavazni, és ha nem vállalják be, hogy leállítják a kormányt, hogy ezt nem szabad csinálni!
Felszólalások:  Előző  261  Következő    Ülésnap adatai