Készült: 2019.11.14.07:43:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

21. ülésnap (2006.10.16.), 90. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Péntek óta megvan a Gyurcsány-kormány első bűnbakja. Katona Tamás államtitkár a hivatalos nyilatkozat szerint azért lett kirúgva, mert megengedhetetlen és elfogadhatatlan, hogy olyan szándékot tulajdonítanak a kormánynak, amelyről még nincs döntés, és nem tükrözi a kabinet szándékát. Katona Tamás azt mondta, hogy 2008-tól bevezetésre kerül Magyarországon az ingatlanadó. Az államtitkár igazat mondott. Igazat mondott, mert ezt a konvergenciaprogram is tartalmazza. Katona Tamás azt mondta, hogy 9,5 millió forint érték feletti ingatlanok után kell az adót megfizetni. A menesztés ezért a mondatért következett be. Gyurcsány Ferenc mérges lett, hiszen a kormány tagja próbált egy szakmai kérdésre szakmai választ adni. Katona Tamás igazat mondott.

Tisztelt Miniszter Úr! Államtitkár társa volt az, aki a legtöbbet védte valótlan adatokkal, hazugságokkal, trükközésekkel a Gyurcsány-kormány védhetetlen költségvetési hiányát. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Úgy van!) Védte az áfavisszatartást, amely vállalkozók tízezreit tette tönkre Magyarországon. Segített a statisztikai adatok manipulálásában, hogy a Gyurcsány-kormány 2006 tavaszán a valótlan adatokkal választást tudjon nyerni.

Miniszter Úr! Katona Tamás volt Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványa, mégis mennie kellett. Mennie kellett, mert igazat mondott.

Tisztelt Miniszter Úr! Hogy is van ez? A Gyurcsány-kormányból az távozik először, aki igazat mond? Vagy más oka volt Katona Tamás menesztésének? Az volt az oka, hogy Katona Tamás nem vállalta tovább a Gyurcsány-kormány trükközéseit, azt nem vállalta, hogy a morális válságban tovább védje a Pénzügyminisztérium és a Gyurcsány-kormány álláspontját?

Tisztelt Miniszter Úr! Szeretnénk öntől megtudni az igazat. Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Bravó!)
Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai