Készült: 2021.01.21.10:24:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

159. ülésnap (2008.09.29.), 14. felszólalás
Felszólaló Dr. Molnár Zsolt (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:50


Felszólalások:  Előző  14  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. MOLNÁR ZSOLT (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Mi is történt valójában az elmúlt két hétben, illetve az elmúlt hat évben, amióta a Fidesz elvesztette az országgyűlési választásokat? Félelemkeltés és vádaskodás - e két szó jellemzi az időszakot. A félelemkeltés eszköze az adatgyűjtés: mindenkiről mindent. Nyilvántartásokat vezet, információkat rendez a Fidesz, legyen az illető pedagógus, nyugdíjas, kormányzati tisztségviselő vagy önkormányzati alkalmazott, bárki, immáron olyan állampolgár is, akinek semmilyen köze a politikához. Magyarországon senki nincs biztonságban. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: A kormány miatt!)

A 2006-os választáson kiderült, hogy mindenkit nyilvántartanak, és ellenségnek minősítik azt, aki nem rájuk szavaz. Eddig is tudtuk, hogy a Fidesz büszke az adatbázisára, de most kiderült, ehhez nem válogat az eszközökben. Ha szükségesnek látja, III/III-as titkosszolgálati vezetők segítségét kéri, olyanokét, akik géppisztolyt vásárolnak, e-maileket törnek föl, politikusokat figyelnek meg, magánirodákat kameráznak be, azaz árnyék-titkosszolgálatot működtetnek. Pedig Magyarország félelem nélkül, szabadon szeretne élni. Ezt a rendszerváltozással kivívott szabadságot súlyos támadás érte.

Másrészről: a Fidesz politikusai vádaskodnak és feljelentenek. Azt állítják: a nemzetbiztonság szervei képviselőket hallgattak le. Ezzel ellentétben az igazság az: kizárólag és törvényi felhatalmazás alapján gyanúsítottak lehallgatására került sor. (Közbeszólások a Fidesz soraiban.) Feljelentenek hatalommal való visszaélés miatt olyan szakminisztert, aki a feladatát végzi.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt egy hétben még valami kiderült: kiderült, hogy a Fidesz valótlanságot állított. Az is kiderült, hogy pontosan tudták a politikusai, hogy hazudnak. Ez megengedhetetlen egy demokráciában. Mi, szocialista képviselők bízunk a demokratikus állami szervekben, és bízunk abban, hogy kiderül a teljes igazság. (Zaj. - Az elnök csenget.)

Végezetül, tisztelt képviselőtársaim, tisztelt fideszes képviselőtársaim, hadd szóljak egy mondattal önökhöz! Az emberek döntő többsége, a polgárok, akikről önök olyan szívesen beszélnek (Az elnök csenget.), nem szeretik a társadalmat behálózó polipot, még akkor sem, ha ezt polgárinak nevezik.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  14  Következő    Ülésnap adatai