Készült: 2020.09.24.01:59:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

124. ülésnap (2020.05.04.), 14. felszólalás
Felszólaló Dr. Tóth Bertalan (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  14  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szent Flórián napján mi is köszöntjük és főt hajtunk a tűzoltók előtt, a katasztrófavédelemben dolgozók előtt, de talán jobban örültek volna fizetésemelésnek és a szolgálati nyugdíjuk visszaadásának. Tisztelt Miniszter Úr! Ön és a kollégái teszik a dolgukat, szerzik be azt a rengeteg eszközt, amit beszállítanak a raktárakba, de szeretnénk mi is egy észrevételt tenni, attól függetlenül, hogy ön azt említette, hogy álhírek terjengenek az interneten. Többen említették, hogy bizonyos dobozokra az került fel, hogy nem steril eszközök, az egészségügyben nem használható eszközöket vásároltak. Vagy felreppentek olyan hírek, hogy vásároltak nagy tételben olyan teszteket, amelyek nem szűrik ki a vírust. Nagyon bízunk benne, hogy a beszerzett lélegeztetőgépek is megfelelően működnek. Úgy látom, a fürkészeknek jobban oda kell figyelni, akár tolmácsot vagy minőségellenőrt is szükséges alkalmazni.

Arra szeretném felhívni a figyelmét, hogy a jövő héten, legyen szíves, számoljon be, hogy az a sok száz milliárd forint, amit erre elköltöttek, tételesen miből áll, mennyiért vásároltak maszkot, lélegeztetőgépet, kesztyűt, s a többi, s a többi, hiszen azért mégiscsak közpénzt használnak fel, mégiscsak az adófizetők pénzéből vásárolnak, nagyon bízom benne, hogy jó minőségű termékeket, de valószínűleg az adófizetők is szeretnék tudni, hogy mire megy el.

S ahogy többször elmondtam már, ott vannak a raktárakban ezek az eszközök. Még egyszer megismétlem: kapjon minden magyar állampolgár maszkot; minden 65 év felettinek állítsanak össze egy védelmi csomagot fertőtlenítővel, kesztyűvel és maszkkal; és kezdjék meg a tömeges tesztelést, nemcsak a vizsgálatok érdekében, nemcsak azért, hogy föltárjuk a társadalom fertőzöttségét vagy átfertőzöttségét, hanem a frontban dolgozókét, az idősotthonokban, és sorolhatnám, hogy hány helyen lenne szükség teszt elvégzésére. Kérem, tegyék a dolgukat. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  14  Következő    Ülésnap adatai