KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓ KÖZPONT

A Képviselők törvényhozói munkájának segítése érdekében az Irodaházban tájékoztató szolgálat működik.

A Tájékoztató Központ fő feladata, hogy a törvényhozói munkával összefüggő szakmai és könyvtári információs szolgáltatásokat nyújtson a képviselők, az országgyűlési bizottságok, a parlamenti pártok képviselőcsoportjai, valamint az általuk megbízott szakértők részére.

A Központban megtalálhatók az Országgyűlés működése során keletkezett dokumentumok fénymásolatai, az országgyűlési almanachok és parlamenti kiadványok, kézikönyvtár, jogszabály-gyűjtemények, módszertani anyagok, valamint számítógéppel elérhető adatbázisok és nyilvántartások.

A Központot az Országgyűlés Törvényhozási Főigazgató-helyettese a Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóval közösen működteti. Szolgáltatásaink korlátozott mértékben a nyilvánosság számára is rendelkezésre állnak. Az állampolgároknak lehetőségük van arra, hogy telefonon vagy e-mail-en kérjenek tájékoztatást a Parlament működéséről munkatársainktól.

A törvényhozási munkával kapcsolatos információk túlnyomó része az Országgyűlés honlapjáról is lekérdezhető, a rendszerben történő eligazodáshoz módszertani útmutatással is támogatjuk az érdeklődőket.

 

Törvényalkotó munkával kapcsolatos megkeresések:

A törvényhozási tájékoztatás weboldala

Telefonszám: 1 441-6481

Fax: 1 441-6974

E-mail cím: ktk(kukac)parlament.hu

A Tájékoztatási és Módszertani Osztály vezetéséért felelős: Edelman Annamária

 

Közérdekű adatokkal kapcsolatos megkeresések:

Telefonszám: 1 441-4263

E-mail cím: kozadat(kukac)parlament.hu

A Sajtóiroda vezetője: Szilágyi Zoltán