Készült: 2020.05.25.17:02:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap (2016.12.12.), 56. felszólalás
Felszólaló Dr. Salacz László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Törvényalkotási bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  56  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SALACZ LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Törvényalkotási bizottság 2016. december 8-ai ülésén a házszabály 78. § (3)-(4) bekezdése szerinti eljárásában a tagok megtárgyalták a T/12734. számú, az egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról szóló törvényjavaslatot, amelyet a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött, és kialakították arról álláspontjukat.

A bizottság a köztársasági elnök úr észrevételeinek figyelembevételével a házszabály 78. § (3) bekezdése alapján módosító javaslat benyújtásáról döntött, így mérlegelve a köztársasági elnök úr átiratában foglaltakat, a bizottság álláspontja szerint a törvény változatlan tartalommal való ismételt elfogadására van szükség.

A köztársasági elnök úr indoklásában kifejtette, hogy a törvény megalkotásának jogalkotói célja az Erzsébet tér mint közpark állami feladatként való üzemeltetésre való átvétele. A köztársasági elnök úr kifogásolta, hogy a tulajdonos önkormányzattal nem történt egyeztetés a törvényjavaslat előkészítése során.

A bizottsági ülésen az államtitkár úr megnyugtató választ adott arra, elmondta, hogy a térnek jelentős része már most is állami tulajdonban van. A hátramaradt területnek az átvételét illetően a vagyoni kötelezettségvállalását is az állam vállalja át. Szeretném még tájékoztatni önöket, hogy a törvényjavaslat elfogadásának és kihirdetésének várható időpontjára, valamint a hatályba léptető rendelkezésére tekintettel az átadás időpontjának december 31-ére történő módosításával biztosítható, hogy az átadás időpontja a jogbiztonság követelményének megfelelve a törvény kihirdetését és hatályba lépését követő időpontra essen.

Kérem, hogy támogassák a javaslat elfogadását. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  56  Következő    Ülésnap adatai