Készült: 2020.05.25.17:50:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap (2016.12.12.), 173. felszólalás
Felszólaló Sallai R. Benedek (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:07


Felszólalások:  Előző  173  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SALLAI R. BENEDEK (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Ezt a választ nem lehet elfogadni nyilvánvalóan, hiszen én azt mondom, hogy 4 ezren meghalnak ebben, ön meg azt mondja, hogy brosúrákat osztanak ki. Tehát nem nevetséges a Fidesz-KDNP környezetpolitikája, amennyiben azzal akarja elhárítani a rákos megbetegedések kialakulását, hogy brosúrákat osztogattak? Jelen pillanatban az a szociális tűzifa, amit kivisznek, annak jelentős része 40-50 százalékos nedvességtartalommal van ellátva, és 16 százalék alatt lehetne hatékonyan. Erről van szó, ezt önök biztosítják.

Ha egy egyszerű szabályozással… Önök most azoknak a pártján vannak, akik vizezett fákat árulnak a Tüzépnél, azért, hogy mázsánként többet tudjanak eladni és kevesebb legyen, amit ki kell adni. Ezeknek a pártján vannak. Egyszerű szabályozásokkal lehetne érdemben lépni, ehhez képest brosúrákról beszél meg arról, hogy az embereket felmentjük. Nem mentjük föl az embereket, de pont ön vezeti azt a hatóságot, amelynek fel kellene tárnia ezeket. Pont önök azok, akik felszámolták a teljes feltáró és monitoringrendszert, akiknek be kéne tartatni a jogszabályokat.

Önök nem tudják betartatni a jogszabályokat, és nem tudják biztosítani Magyarország környezetbiztonságát. Ezért alkalmatlanok a környezetpolitika lebonyolítására. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  173  Következő    Ülésnap adatai