Készült: 2020.05.25.17:03:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap (2016.12.12.), 153. felszólalás
Felszólaló Volner János (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:05


Felszólalások:  Előző  153  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Miniszterelnök Úr! Én szeretném rögzíteni, hogy a Jobbik minden béremelést támogat. (Moraj a kormányzó pártok padsoraiból.) Én azzal nem értek egyet, hogy önök úgy emelik a minimálbért, hogy a kormánynak közben ebből adóbevételi többlete lesz, és ezt az adóbevételi többletet a magyar vállalkozásokkal fizetteti meg.

Én tehát azt kérem, miniszterelnök úr, hogy a magyar dolgozó embereknek juttassa azokat a pénzeket, amelyeket Magyarország leggazdagabb vállalatainak juttatott, valamint amit itt az előbb említett tények alapján a bankrendszernek juttatott.

Magyarországon a bérek európai összehasonlításban leszakadásban vannak. Nem bérfelzárkózás történt, bizonyított módon nem bérfelzárkózás történt, hanem sajnos leépült a magyar bérszínvonal, leépült a nyugat-európai szinthez képest, és más kelet-európai országok szintjéhez képest pedig különösen. Tehát én azt kérem, miniszterelnök úr, hogy ne a leggazdagabb vállalatokat és ne a bankokat segítsék ezekkel az adószázmilliárdokkal, hanem a magyar embereknek juttassák ezt az összeget adó- és járulékcsökkentés formájában. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

(15.10)
Felszólalások:  Előző  153  Következő    Ülésnap adatai