Készült: 2020.05.25.16:49:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap (2016.12.12.), 147. felszólalás
Felszólaló Orbán Viktor (Fidesz)
Beosztás miniszterelnök
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  147  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Képviselő Asszony! Megismétlem tehát: az önök kormányzásának idején 32 milliárd forintot költöttek a gyermekek étkeztetésére, most pedig 72,5 milliárd forintot költünk erre. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból, többek között Gőgös Zoltán: Sok a gyerek! ‑ Az elnök csenget.)

Az ön szavai azt a képet rajzolták ide elénk, mintha 2010 óta Magyarországon a szegénység nőtt volna. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Igen, ez így van! ‑ Bangóné Borbély Ildikó: Az adatok KSH-adatok, miniszterelnök úr!) Nincs ember ebben az országban, aki ezt elhiggye. Nincs ember ebben az országban, leszámítva persze a Szocialista Párt törzstagjait, aki komolyan gondolná, hogy miközben azt senki nem tagadja, hogy van még gond ebben az országban, de hogy a szegénység nőtt volna 2010 óta! (Folyamatos közbeszólások az MSZP padsoraiból.) Meggyőződésem szerint nemcsak a tények (Az elnök csenget.), nemcsak a szociológiai tények mondanak mindennek ellent (Révész Máriusz: Nézd meg a KSH-adatokat! ‑ Dr. Szakács László: Budáról máshogy látszik!), hanem ráadásul a közvélekedés is. (Kunhalmi Ágnes: Az ég meg lila! Az ég lila!)

Még egyszer mondom: a magyar kormány szívesen elfogadja azt a kritikát, ami arról szól, hogy nem haladunk elég gyorsan, de (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ez milyen műfaj?) azt a valótlan állítást, miszerint a szegénység nőtt volna az elmúlt években, nem áll módunkban elfogadni, mert a valóság ezzel ellentétes.

Köszönetet sem várunk érte (Kunhalmi Ágnes: Nem is fogtok kapni!), mert a mi felfogásunk szerint ez nem a magyar kormánynak köszönhető, hanem elsősorban a magyar embereknek, akik éltek azzal a lehetőséggel, amit a magyar kormány teremtett. (Dr. Szakács László: Gyere hozzánk! Nem a kezedet fogják csókolni…) Amikor önök eltagadják az ország fejlődését, merthogy a hazánk fejlődik, akkor nem a kormányt támadják ezzel, hanem az embereket sértik meg. (Kunhalmi Ágnes: Visszafelé fejlődünk.)

Ami pedig a lopást illeti, azt tudom mondani, hogy az önök idejében ellopták a pénzt, ezért (Bangóné Borbély Ildikó: Szégyellje el magát, miniszterelnök úr!) nem jutott a gyerekeknek. Most nem lopják el, ezért kétszer annyi jut. (Kunhalmi Ágnes: Most is! ‑ Taps és derültség a kormányzó pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  147  Következő    Ülésnap adatai