Készült: 2020.05.25.16:41:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap (2016.12.12.), 141. felszólalás
Felszólaló Bangóné Borbély Ildikó (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  141  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Muszáj vagyok most már önhöz fordulni, mert Rétvári Bence sablonos válaszait már mindenki tudja kívülről a parlamentben.

Hiába az új szünidei étkeztetési rendszer, sokan akkor sem jutnak hozzá a jogosult ellátáshoz, még ha a törvény előírja is. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Hazudsz!) Az önök által felmért adatok szerint ma Magyarországon 208 ezer gyermeknek kellene kötelezően szünidőben étkeztetést kapnia. Most itt, karácsony előtt felhívnám a figyelmet, hogy újra téli szünet lesz, és a kikért adatokból látjuk, hogy önök 68 ezer rászoruló gyermekről elfelejtkeztek. (Dr. Rétvári Bence: Senkiről nem felejtkezünk el!)

Majd láttuk azt is, hogy 2014-ben és 2015-ben a karácsonyi ünnepek és az újév közt ami a kormányrendeletben bent maradt gyermekétkeztetésre forrás, 2014-ben 2,6 milliárd forint, 2015-ben 3,7 milliárd forint, szépen fogták és a gyerekektől ellopták, és odaadták stadionépítésre, villamosműködtetésre, Hódmezővásárhelyre önkormányzati működtetésre, Alcsútdoboznak önkormányzati működtetésre. (Moraj és közbeszólások a Fidesz soraiból: Jaj!)

Szeretném kérdezni, miniszterelnök úr, ha Magyarországon gyermekéhezés van és gyermekszegénység, nem érnek annyit a gyermekeink, hogy minden évben ezt az összeget megkaphassák. Muszáj minden évben most már ‑ látjuk a folyamatokon ‑ ellopni ezektől a gyerekektől? És most már azt a törvényt sem tudják betartani, hogy annak a 208 ezer gyereknek biztosítsák az étkezést, akiknek járna a törvény szerint. Szeretném kérni öntől, hogy az idén ne történjen ez meg, hogy a két ünnep között fogják, és ezt az összeget átcsoportosítják mindenféle stadionépítésre és önkormányzati támogatásra. Várom válaszát, miniszterelnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  141  Következő    Ülésnap adatai