Készült: 2020.05.31.13:23:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap (2016.12.12.), 117. felszólalás
Felszólaló Dr. Hoffmann Rózsa (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  117  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HOFFMANN RÓZSA (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az év vége közeledtével egyre több szó esik itt a tisztelt Házban is a jövő évi bérekről, a béremelésekről, különböző ágazatok helyzetéről, az eddig elért eredményekről és lehetőségekről.

Mivel Magyarország gazdasága az elmúlt időszakban végre újra felívelő szakaszba lépett, a költségvetési gazdálkodás pedig megteremtette a lehetőséget egy átfogó bérrendezéshez, végre egy olyan ágazat, jelesül a kultúra dolgozóiról beszélhetünk, akiket az elmúlt években idáig, fájdalom, nem állt módunkban segíteni. Több mint húszezer emberről van szó, akik kistelepüléseken, falvakban, városokban és a fővárosban egyaránt nap mint nap áldozatos munkát végeznek önkormányzati, civil és egyházi fenntartású intézményekben, és ezt hatalmas szellemi értéknek tekinthetjük.

Azt hiszem, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ez a kormányzat élén kíván járni a kulturális és egyházi értékek megőrzésének, ezért már az elmúlt időszakban is óriási infrastrukturális fejlesztéseket valósított meg, mintegy 500 könyvtár, kultúrház újult meg, a fővárosban pedig a Pesti Vigadó, a Várkert Bazár, a Zeneakadémia, az Erkel Színház, és sorolhatnám még, hogy milyen felújításokat és fejlesztéseket hajtott végre. Az ezekben az intézményekben dolgozók megérdemlik, hogy végre emelkedjen a fizetésük, növekedjék a biztonságuk.

A Kereszténydemokrata Néppárt képviselőjeként külön örülök annak, hogy végre a munkavál­lalók életminőségén is javíthatunk. Ezért kérdezem, milyen mértékben emelkedik jövőre a kulturális ágazat dolgozóinak a bére; egyszeri korrekciót tervez-e a kormányzat, vagy esetleg számíthatnak-e további béremelésre; és milyen intézkedéseket tervez a kormányzat a kultúra területén. Tisztelettel várom a válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  117  Következő    Ülésnap adatai