Készült: 2020.05.31.13:21:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap (2016.12.12.), 111. felszólalás
Felszólaló Orbán Viktor (Fidesz)
Beosztás miniszterelnök
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:19


Felszólalások:  Előző  111  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Hallom, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság ezt a kérdést a titkosszolgálati vezetők jelenlétében megtárgyalta. Sajnos, jobbikos nem volt jelen, így nehéz lesz tájékozódni az ügyben. Mindenesetre azt tudom mondani, hogy a szóban forgó úr nem tartózkodik Magyarországon.

És bár nem hiszem, hogy interpellációk tárgya lehetne a magánlakásom környékén lévők névsora, azt biztosan mondhatom önnek, hogy oda nem költözött be senki, amiről ön beszélt. Az egy álhír. Ott nem lakik ilyen nevű ember, sőt nem lakik senki. Az a bizonyos ház, amiről ön beszél, évek óta üresen áll. Sajnálom, hogy ezzel kell untatnom a tisztelt Házat. Akik pedig a szomszédomban laknak, nem hasonlítanak semmilyen arab milliárdosra. (Derültség a kormánypárti padsorokban.) Azt hiszem, itt valami tévedés lehet.

Mindenesetre, ahogy ön is mondta, sokadjára teszi föl ezt a kérdést, ezért biztosan nem okoz meglepetést, ha ugyanarra a kérdésre ugyanazt a választ adom. A kormány megvizsgálta a szóban forgó személy magyarországi tevékenységét, és arra jutottunk, hogy az a magyar törvényeknek megfelel, és nemzetbiztonsági kockázatot nem rejt magában Magyarországra nézve. Ha persze azt kérdezi, hogy az amerikaiakra nézve, akik önöket általában ellátják információkkal, jelent-e, az egy nehezebb kérdés, ezen érdemes elgondolkodni. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  111  Következő    Ülésnap adatai