Készült: 2020.07.05.00:47:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

9. ülésnap (2006.06.27.), 177. felszólalás
Felszólaló Varju László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  177  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARJU LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Talán akkor inkább most már utoljára, hogy át tudjunk lépni a következő felszólalásra is.

Én tulajdonképpen részben Hargitai képviselő úr utolsó mondatára és korábban Móring József úr mondatára szeretnék visszacsatolni: szó sincs semmilyenfajta elsorvasztásról, és szó sincs semmilyenfajta közös tanácsok létrehozataláról. Éppen arról szól a történet, hogy olyan közös szolgáltatásokat lehessen létrehozni és igénybe venni, amelyek valóban a versenyképes helyzetben a helytállást biztosítják a településeknek és a térségeknek. (Dr. Hargitai János: Mondj egyet!)

Tehát például mondok egyet, ha itt a kívánalom erre vonatkozik. Egy térségben a településeknek közösen kell megállapodniuk abban, hogyha egy iparterületet akarnak létrehozni, ha egymás mellett ötöt hoznak létre, akkor biztosan egymás nyakára hágnak, és egyébként sokkal kevésbé van sikerük, minthogyha ebben közös megoldásra jutnak. (Dr. Hargitai János: Ez területfejlesztés!) Tehát abban az értelemben, ugye, mégiscsak egyetértünk, hogy a területfejlesztés vonatkozásában igenis van erre lehetőség, és ha a versenyben igenis helytállunk, akkor a működésben is igenis ki kell alakítani az együttműködést, mert jelenleg én is településvezetőként együttműködést próbálok kialakítani abban, hogy az a bölcsődei fejlesztés - és ez a működéshez kapcsolódik -, hogy a szomszéd településsel együtt, közösen hozzuk létre, aki felajánlotta, hogy átadja a sikeres pályázatát, mert közösen csak így tudjuk létrehozni, mert a működtetést már egy nagyobb létszámra vonatkozóan kell meghozni.

Összefoglalva tehát: igenis van lételeme nem csak a területfejlesztésben, a működtetésben is az együttműködésnek, mert így tudunk versenyképesek maradni.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  177  Következő    Ülésnap adatai