Készült: 2020.07.05.12:09:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

19. ülésnap (2006.10.09.), 12. felszólalás
Felszólaló Varju László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előttihez hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  12  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARJU LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a lehetőséget. Először is nagy örömmel üdvözlöm azt a lehetőséget, hogy tulajdonképpen a lefolytatott társadalmi vita után mód és lehetőség nyílik arra (Derültség és moraj a Fidesz és a KDNP soraiban.), hogy a jövő héten a parlamentben (Az elnök csenget.) a parlamenti pártok keretei között is lehetőség van a vita folytatására, befejezésére.

Ilyen módon a konvergenciaprogram, amely a feltételeit jelenti annak, hogy Magyarország hozzáférjen ezekhez a fejlesztési forrásokhoz, ilyen értelemben ez az előkészítő munka véget ér, és 2007. január 1-jétől megfelelő keretek között ez a fejlesztő munka már konkrétan is megkezdődhet a települések között, a települések érdekében és a vállalkozások keretei között. Nincs akadálya ilyen módon már ezen források felhasználásának, hiszen az a munka, amit elvégeztünk, ez alkalmat ad erre.

(13.20)

A konkrét célok, amelyeket kitűztünk, akár az egészségügy, az államigazgatás, akár a kisvállalkozások lehetőségeit jelentősen növeli, és ilyen módon ezen van változtatási lehetőség. Így a foglalkoztatás és a növekedés programját meg tudjuk valósítani.

A szervezeti keret, amelynek keretében ez lezajlik, az 1999-ben kialakított törvény. A Fidesz-kormány által elfogadott és egyébként széles körben támogatott törvény keretei szabályozzák, és így elsősorban a térségekben meghatározó személyek, azaz a regionális fejlesztési tanácsok keretei között zajlik. Ebben módosítást végrehajtott a Magyar Szocialista Párt kormánya, de ennek véglegesítése és az új helyzet kialakítása most ennek megfelelően megtörténik. Így a mai keretek erre jó lehetőséget biztosítanak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), a fejlesztés megkezdhető.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  12  Következő    Ülésnap adatai