Készült: 2020.07.03.23:07:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap, 87. felszólalás
Felszólaló Orbán Viktor (Fidesz)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás miniszterelnök
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:30

Felszólalások:  <<  87  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Attól tartok, hogy ez a vita kívül van a logikus gondolkodás kere­te­in. Mi mást kellene tennünk az alacsony­jö­ve­del­műek érdekében, ha nem emelni a minimálbért? Mi mást kellene tenni, ha a szakmunkás-minimálbért meg akarjuk növelni, mint hogy azt jelentősen, 25 százalékkal följebb tornázzuk? És ha ön szerint ez nem azoknak kedvez, akik a minimálbért keresnek, akkor kinek?

Ahelyett, hogy ön, nem a kormányt, félreértés ne essék, hanem az embereket meg az ő erőfe­szí­té­sei­ket elismerné, és azt mondaná, hogy tulaj­don­kép­pen az egy komoly teljesítmény Magyarország mun­ka­vállalóitól, talán még a munkaadóitól is, hogy eljutunk oda, hogy egy állam, kormány egyfelől, mun­kaadók másfelől, munkavállalók harmadik oldalról meg tudunk állapodni egy 15 százalékos és 25 százalékos minimálbér-emelésben, és ez egy jó hír, ehelyett ön, számomra nem pontosan követhető, kifacsart logikával azt akarja nekünk elmondani, hogy ez rossz. Az LMP szerint ez rossz. Nem tudok mást mondani, mint hogy megdöbbenésemet fe­je­zem ki amiatt, hogy az LMP szerint a 15 és 25 szá­za­lékos minimálbér-emelés rossz.

Nem tudok önnek jobb választ adni, külön mal­mokban őrölünk. Szerintem a minimálbér-emelés jó, ön szerint rossz. Értelmes gazdaságpolitikai vita sajnos ezen az alapon ki van zárva. (Taps a kor­mány­pártok soraiban.)

Felszólalások:  <<  87  >>    Ülésnap adatai