Készült: 2020.08.04.11:01:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

53. ülésnap (2019.02.18.), 19. felszólalás
Felszólaló Kövér László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka ülés napirendjének elfogadása
Videó/Felszólalás ideje 2:34


Felszólalások:  Előző  19  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Kérdezem a kormány képviselőit, hogy valaki kíván-e válaszolni. (Nincs jelentkező.)Amennyiben nem, akkor soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendre, az ülés időtartamára, a felszólalási időkeretekre az elnöki jogkörben előterjesztett javaslat alapján döntünk.

Most a napirend módosítására tett indítványokról döntünk. A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy a hétfői ülésnapon a Kúria elnökének országgyűlési beszámolója a Kúria 2017. évi tevékenységéről a jogegység biztosítása és az önkormányzati normakontroll körében címmel benyújtott beszámoló elfogadásáról szóló H/3607. számú határozati javaslatról történő határozathozatalra ezen az ülésen ne kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.)

Látom, hogy az Ház látható többsége a javaslatot elfogadta.

(13.50)

A Fidesz képviselőcsoportja azt javasolta, hogy az Országgyűlés keddi ülésnapján a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványról, a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem részére történő vagyonjuttatásról szóló T/4514. számú törvényjavaslat, valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról szóló T/4516. számú törvényjavaslat együttes általános vitájára a lezárásig az első napirendi pontként kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a javaslatot elfogadta.

Szintén a Fidesz képviselőcsoportja javasolja, hogy az Országgyűlés keddi ülésnapján a Magyarország Kormánya és a Török Köztársaság Kormánya között a védelmi ipari minősített adatok kölcsönös védelméről szóló egyezmény kihirdetéséről szóló T/4069. számú törvényjavaslat általános vitájára a lezárásig utolsó napirendi pontként kerüljön sor. Aki ezzel egyetért, szintén kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház látható többsége ezzel a javaslattal is egyetért.

Most az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Házat, elfogadja-e a napirendi ajánlást az előbbiekben elfogadott módosításokkal. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a Ház látható többsége a napirendet elfogadta.

Gyöngyösi Márton frakcióvezető úr ügyrendi kérdésben nyomott gombot, ha jól látom.
Felszólalások:  Előző  19  Következő    Ülésnap adatai