Készült: 2021.01.22.03:35:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

75. ülésnap (2019.06.19.), 62. felszólalás
Felszólaló Nacsa Lőrinc (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök úr! Három dologra szeretnék reagálni. Varju László DK-s képviselőnél nem csodálkozunk azon, hogy papírból kellett azt az idézetet fölolvasnia, hogy „Ne hazudj!” Nem túl sokszor találkozott ő ezzel az idézettel, ezért papírra volt szüksége, hogy jól elmondja azt az idézetet, hogy „Ne hazudj!”. (Derültség a Jobbik soraiban.), hiszen tudjuk, hogy ők reggel, éjjel meg este, innentől kezdve ebben a keretben is érdemes értelmezni a felszólalását. Furcsa, hogy a Gyurcsány-párti képviselő minket kér számon hazudozás címén a költségvetéssel kapcsolatban, amikor Varju László volt annak a Gyurcsány-kormánynak az államtitkára, amely meghamisította a költségvetési adatokat, amely eltitkolta az államháztartás állapotát a magyar választópolgárok, sőt a magyar intézmények előtt, akik ezermilliárd forinttal tévedtek  idézőjelbe tenném azt, hogy tévedtek , ezermilliárd forinttal tévedtek a Brüsszelbe kiküldendő és a magyar választópolgároknak bemutatott költségvetésben. Ő volt annak a kormánynak az államtitkára, amely a prognózisában 4,7 százalékos hiányt jelzett elő, majd hirtelen ez 9,4 százalékos hiányra ugrott az év végére.

Korózs képviselő úrnak is szeretném jelezni, hogy viszonylag furcsa nekünk az, amikor ő a béremelkedést szidja, hogy miért emelkednek Magyarországon a bérek, ez egy rossz dolog, ő úgy állítja be, hogy ez egy rossz dolog. De így legalább megértjük azt, hogy miért nem emelkedtek 2010 előtt a bérek, mert a szocialistáknak ez nem fontos, ez egy rossz dolog, hogyha emelkednek a bérek. Korózs képviselő úrtól megtudhattuk, hogy ez nem egy szerencsés dolog, hogyha Magyarországon emelkedhettek a bérek.

Mégiscsak van egy külön bája annak, amikor a volt szocialista képviselőtől, Demeter Mártától hallunk orosz ügynökökről és multinacionális vállalatok kiszolgálásáról. Hiszen ön volt az az MSZP-s képviselő, aki behozta az orosz ügynököket Magyarországra a nemzetbiztonsági szolgálatokhoz, és ön volt olyan pártnak a tagja, amely minden multinacionális érdeket kiszolgált, és úgy táncolt, ahogy a multinacionális vállalatok fütyültek. Tehát nyilvánvalóan van egy diszkrét bája, hogy pont ön veti ezeket a kérdéseket a szemünkre. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.  Demeter Márta: Ez nagyon vicces!)
Felszólalások:  Előző  62  Következő    Ülésnap adatai