Készült: 2020.09.26.21:20:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

325. ülésnap (2013.11.18.), 252. felszólalás
Felszólaló Gyöngyösi Márton (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:56


Felszólalások:  Előző  252  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GYÖNGYÖSI MÁRTON (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Nagyon sajnálom, hogy sajnos a kormánypárti képviselőket és egyes ellenzéki pártokat nem sikerült ezzel a kezdeményezéssel megszólítani, bár igencsak rászorulnának arra, hogy ilyen módon tisztázhassák azt, hogy milyen támogatást élveznek és milyen civil szervezetekkel tartanak kapcsolatot.

Például a szocialisták, akik többször felhördültek a felszólalásom alatt, kifejezetten nekik származna hasznuk abból, ha egy ilyen törvény létezne Magyarországon, akkor nem kellene magyarázkodniuk, hogy Gyurcsány Ferenc mire gondolt akkor, amikor különböző irányból az MSZP-hez vándorolt pénzekről beszélt a szocialisták volt miniszterelnöke. De úgy gondolom, hogy ez mindannyiunk, minden egyes párt érdekét szolgálná, és a politikai pártok és a kampányfinanszírozások átláthatóságát szolgálná. Nem igaz az a vád, többször megfogalmazódott a bizottságban is, hogy ez bizonyos kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek munkáját lehetetlenítené el.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni azt, hogy nem a kulturális tevékenységet folytató civil szervezetekre irányul ez a javaslat, hanem kizárólag a politikai tevékenységet folytató civil szervezeteket célozza meg, és nem ró semmiféle büntetést, kizárólag egy nyilatkozattételt és bizonyos közzétételét a támogatásoknak. Tehát semmiféle félnivalója nincs semmilyen pártnak ettől a fajta kezdeményezéstől, ezért kérjük, hogy a tárgysorozatba-vételt támogassák, mint ahogy azt már egyébként a kormánypárti képviselőtársaim közül is sokan megtették a médiában és sajtótájékoztatókon is.

Kérem, támogassák a javaslatunkat. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  252  Következő    Ülésnap adatai