Készült: 2020.07.10.19:13:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

55. ülésnap (2019.02.20.), 26. felszólalás
Felszólaló Farkas Félix (roma nemzetiségi szószóló)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS FÉLIX nemzetiségi szószóló: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagyon örülök neki, hogy így a vitában mindenkinek nagyon fontos a romakérdés. Akkor kellett volna, és az MSZP-s képviselőhöz beszélek, amikor önök kormányoztak. Akkor a romák nagy többsége nem dolgozott, mert nem volt munkájuk. (Közbeszólások az ellenzéki sorokból.) A mostani időszakban, tisztelt képviselő úr, a romák nagyon nagy hányada munkából él.

(10.40)

Nagyon sok roma vállalkozó elmegy otthonról, hogy munkát végezzenek bárhol az országban. Képesek autóba ülni, elmenni, és dolgoznak, azért, hogy a családjukat el tudják tartani. Akkor is így lett volna, ha önök biztosítanak nekik lehetőséget.

A jobbikos képviselőnek is nagyon fontos most a sokszínűség, a nemzetiségek sokszínűsége, azzal az ideológiával, amit önök éppen képviselnek? (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Az számomra nem valós (Dr. Varga-Damm Andrea: Szerencsére a romák nem úgy gondolkodnak, mint ön!  Szászfalvi László: Hallgassuk meg a másikat!), mert akkor, amikor 1991-ben, amit elmondtam hétfőn a parlamentben, az önök pártjából valaki (Közbeszólás a Jobbik soraiból: 1991?) elment és bántalmazott egy mozgássérültet… (Dr. Varga-Damm Andrea: Akik ebből élnek?) Nem, nem, önök élnek ebből! (Az elnök csenget.  Bencsik János, Jobbik: Mozgássérült-bűnöző!) Ezért feljelentelek! (Moraj a Jobbik soraiban.  Z. Kárpát Dániel: Mióta tegezik egymást?) Legyen szerényebb a képviselő úr, jó?! Legyen szerényebb! (Z. Kárpát Dániel: Azt hiszi, hogy önnek mindent lehet, amikor…) Amit önök csináltak, az felháborító! (Dr. Varga-Damm Andrea: Mit csináltunk?) Már nemcsak a romákban keltettek félelmet, hanem (Közbeszólás: Mindenkiben!  Az elnök csenget.) mindenkiben, így van. (Z. Kárpát Dániel közbeszól.  Az elnök csenget.)
Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai