Készült: 2020.07.06.02:30:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

24. ülésnap (2018.09.24.), 110-112. felszólalás
Felszólaló Farkas Félix (roma nemzetiségi szószóló)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:08


Felszólalások:  Előző  110 - 112  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS FÉLIX nemzetiségi szószóló: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Lehet, hogy önöknek vicces, nekem nem. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Siralmas!) Ugyanis 24 éves önkormányzati képviselői gyakorlatom során minden esetben az volt a helyes, hogy a határozathozatalnál a jelen levő képviselők tartózkodó szavazata a nem szavazatokat erősítette. Kérdezem államtitkár urat tehát, hogy a Sargentini-jelentés elfogadása szabályos és törvényes volt-e (Gyöngyösi Márton: Ez most komoly?), mert véleményem szerint tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyása sem nem szabályos, sem nem törvényes nem volt. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: A Fidesz írta?  Folyamatos zaj.  Az elnök csenget.) Kérdezem ezt azért is, mert a hazai roma… (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Melyik minisztérium adta?) Én olyan türelmesen végighallgattam önöket, uraim.

ELNÖK: Képviselőtársaim! Legyenek szívesek, ennyire tiszteljék meg a szószólót! Szót kapott, tessék, szószóló úr! Parancsoljon!

FARKAS FÉLIX nemzetiségi szószóló: Köszönöm. Kérdezem ezt azért, mert a hazai roma nemzetiség vonatkozásában a Sargentini-jelentés súlyos csúsztatásokat tartalmaz, amelyek nem felelnek meg a valóságnak, ezért napirend utáni felszólalásomban beszámolok a hazai cigányság valódi helyzetéről. Várom szíves válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.  Közbeszólás a Jobbik soraiból: Szégyen!)
Felszólalások:  Előző  110 - 112  Következő    Ülésnap adatai