Készült: 2020.01.26.06:27:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

57. ülésnap (2019.03.04.), 188. felszólalás
Felszólaló Nagy Csaba (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Törvényalkotási bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:46


Felszólalások:  Előző  188  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NAGY CSABA, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Tájékoztatom önöket, hogy a Törvényalkotási bizottság 2019. február 28-án tartott ülésén megtárgyalta a Nemzetközi Beruházási Bank és Magyarország Kormánya között a Nemzetközi Beruházási Bank magyarországi székhelyéről szóló megállapodás kihirdetéséről szóló T/4476. számú törvényjavaslatot. Az összegző módosító javaslatot, az összegző jelentést a bizottság a házszabály 46. §-a alapján 23 igen szavazattal, 8 nem szavazat ellenében elfogadta.Tisztelt Képviselőtársaim! A Nemzetközi Beruházási Bank egy több nemzetre, országra kiterjedő működésű fejlesztési bank, amely a szociális és a gazdasági fejlődést, a prosperitást és a tagállamok közötti gazdasági együttműködést kívánja erősíteni. A székhelyváltás a magyar kormány céljaival megegyezik, hiszen világos szándék, hogy Magyarország fővárosa, Budapest nemzetközi pénzügyi központtá váljon a régión belül. Ezzel a lépéssel egy fontos intézmény gazdagítja majd a magyar pénzügyi palettát, amely elősegítheti a hazai vállalatok nemzetközi piacra jutását is, továbbá jelentősen emelni fogja az intézményen belüli magyar munkaerő arányát.

Több nemzetközi hitelminősítő is pozitívan értékelte a bank székhelyének magyar fővárosba történő áthelyezését. A Nemzetközi Beruházási Bank Magyarországra költözése tehát elismerés a magyar pénzügyi kormányzat számára is az elmúlt 8 évben követett gazdaságpolitika tekintetében.

Az elhangzottakra tekintettel kérem tisztelt képviselőtársaimat, támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  188  Következő    Ülésnap adatai