Készült: 2021.07.25.14:27:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

45. ülésnap, 240. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Felszólalás oka A záróvita megnyitása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 4:04

Felszólalások:  <<  240  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! A szünet végére értünk. Folytatjuk a munkánkat. Kérem, foglalják el a helyüket, mert határozathozatal következik.

A szünetet megelőző döntésnek megfelelően először Molnár László javaslatáról határozunk az ajánlás 123/140. és 127/10. pontjai alapján, ami nem más, mint a 44-es út Békéscsabát elkerülő szakaszain körforgalom létesítése. A költségvetési bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 283 igen szavazattal, 25 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett elfogadta.

Most Molnár Lászlónak a 123/141. és 127/9. pontokban foglalt javaslatáról fogunk határozni, ami nem másról, mint a Kecskemét-Békéscsaba közötti M44-es autóút előkészítéséről szól. A költségvetési bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 289 igen szavazattal, 25 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem határozott az Országgyűlés.

Kérem, hogy gombnyomással jelezze! (Nincs jelentkező.) Úgy látom, hogy nincs ilyen.

Tisztelt Országgyűlés! A záróvitára és a zárószavazásra a csütörtöki ülésünkön kerül majd sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Önök az előterjesztést T/1297. számon, az egységes javaslatot pedig T/1297/71. számon kapták kézhez. Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, így záróvitára is sor kerül. A vita azonban nem nyílik meg az ajánlás 78. pontjára, mert azt előterjesztője visszavonta.

Kezdeményezem, hogy a vitában a további benyújtott javaslatokat összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel a javaslatommal egyetért, az kézfelemeléssel szavazzon. (Szavazás.) Köszönöm szépen, látható többség.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés az összevont tárgyalásra tett javaslatomat elfogadta.

Mielőtt megnyitom a záróvitát, felkérem a képviselőket, hogy felszólalásuk kezdetén jelöljék meg, mely indítványhoz kívánnak szólni, és indoklásukban kizárólag a koherenciazavarral kapcsolatban fejtsék ki majd a véleményüket.

Megnyitom tehát a záróvitát a T/1297/79. számú ajánlás 1-77. pontjaira, valamint a 79. pontra. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni ötperces időkeretben. Az kérem, hogy gombnyomással jelezze. Úgy látom, hogy nincs ilyen képviselő. Illetve mégiscsak van.

Kétperces időtartamban Katona Kálmán, a Magyar Demokrata Fórum képviselője kért szót. Öné a szó, képviselő úr. Kérem, hogy az ajánlásnak megfelelően jelezze, mely ponthoz kíván szólni.

Felszólalások:  <<  240  >>    Ülésnap adatai