Készült: 2021.07.30.14:44:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

330. ülésnap (2013.11.27.), 36. felszólalás
Felszólaló Magyar Zoltán (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  36  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem fogunk átmenni részemről személyeskedésbe, de azért azt visszautasítom, amit államtitkár úr mondott. Én viszont az ön képességeit tudnám minősíteni órákon keresztül, hogyha a kétharmados kormány csak arra volt képes, hogy ilyen államtitkár urat nevezzen ki erre a területre, de hagyjuk is. (Dr. Budai Gyula: Ez nem személyeskedés?) De hát, államtitkár úr, tényleg ön kezdte, kénytelen vagyok visszautasítani, és reagálni rá.

De hogy kit képvisel az anyaföldön egy kerekasztal, akit ezen módosításban igyekeztem megfelelő és méltó helyre tenni? Hát például azokat a gazdákat, azokat a kisemmizett embereket, akiket önök az állami földbérleti rendszeren keresztül kiselejteztek, lenulláztak, akiket önök halálra ítéltek, akiket önök a kommunikációban, a kampányban még oly nagyra tartottak, és akikről ódákat zengtek, hogy a helyben élő családi gazdálkodókat fogják segíteni, és ehhez képest a földek 70-80 százalékát az összes megyében - most már kimondhatom - a saját érdekkörüknek osztogatták ki. Azokat képviselem, akik fel vannak azon háborodva, én is és a kerekasztal is azokat képviseli, akik fel vannak azon háborodva, hogy úgy nyerik el az állami földeket, hogy egyetlen nap alatt létrehoznak 16 kft.-t, a saját magukhoz közel álló agrár-óriásbirodalomnak az ügyvédje, és egyetlen egy helyben élő nincs ezek között a nyertesek között.

A tegnapi vitában államtitkár úr kikérte magának, hogy amióta önök kormányon vannak, a Leisztinger-cégek nem nyertek állami földet. Megnéztem újra, meg tudom erősíteni, Zalában az állami földek nagy részét Leisztingerhez köthető cégcsoportok nyerték, tehát ebben sem mondott igazat államtitkár úr. Illetve azokat a gazdákat is képviseljük, akik szeretnék arra biztatni a gyermekeiket, unokáikat, hogy érdemes Magyarországon maradni, hogy érdemes ezt a pályát választani, mert lesz jövő a magyar vidékben. Őket is képviselni kell valakinek, ha önök már ezt nem teszik. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  36  Következő    Ülésnap adatai