Készült: 2021.05.17.10:54:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

315. ülésnap (2013.10.24.), 216. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  216  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JAKAB ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Kedves képviselőtársam felé csak annyit kell közöljek némi pontosítás végett, hogy ez nem hit, ez realitás kérdése. Nekem ne higgyen el semmit, a tényeknek, a számoknak higgyen.

Azt valamennyien tudjuk, hogy a hétéves költségvetésnek csak a fő számait ismerjük, magát a konkrét intézkedést nem. Ezért bátorkodtam jelezni, hogy az előkészítés időszakában vagyunk. Arra viszont a kormány a 2014. évben 40 milliárd forint forrást biztosít, hogy megfelelő módon tudjon felkészülni az ágazat, a 7,4 milliárdos, közvetlen a felkészülést szolgáló program mellé már közvetlen a termelői szférába tett több mint 40 milliárd forintot. Ez az egyik.

Kedves Képviselőtársam! Csak azért, hogy az emlékezetet felfrissítsem: kik és mikor tárgyalták le az európai uniós csatlakozást? Kik tárgyaltak Koppenhágában, kik írták alá a társulási okmányt? Hát legyen olyan kedves már, nézze meg a dátumot, hogy 2004-ben kik kormányoztak (Gyöngyösi Márton: Az már csak az aláírás. Ki tárgyalta le?), kik voltak... Bocsánat, akkor még ennek a Háznak a falai között valamit tisztáznunk kell, kedves képviselőtársaim.

A fejezetek lezárása nem azt jelentette, hogy az a végső megállapodás. Az utolsó megállapodás, az utolsó alku, jó, ha tudják, Koppenhágában volt, mert ott ismételten mindent mérlegre tettek. Szíveskedjenek ebben egy kicsit mélyrehatóbban tájékozódni, nagyon pontos információjuk lesz, meg tudják szerezni.

Köszönöm a figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  216  Következő    Ülésnap adatai