Készült: 2020.06.04.14:48:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

46. ülésnap (2003.02.04.), 207. felszólalás
Felszólaló Gyürk András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:16


Felszólalások:  Előző  207  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GYÜRK ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszter Úr! Arra azért nehezen tudna példát mondani, ami az elmúlt időszakban történt Doszpot Péter ügye kapcsán. Ön azt mondja, hogy nem volt lázas tevékenység. A médiából nyilvánvaló volt, hogy a miniszterelnök úr volt az, aki maga járt közben ezért a pozícióért. Onnan, a miniszterelnök úr szobájából kilépve nyilatkozott arról az akkor még szocialista politikus, hogy ő köztisztviselőként fog dolgozni a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán.

Azt hiszem, hogy ez az eset is egy példa arra, hogy a jogállamiságot önök sokszor szűknek érzik. Furcsa dolgok történnek manapság az országban, és ezek közül talán csak egy Doszpot Péter ügye, de jó példa.

 

(15.50)

 

Béketüntetéseket tiltanak be mondvacsinált okokkal. Egy fiatalembert elítélnek, mert a miniszterelnökről elmondja a véleményét - igaz, csak első fokon ítélik el. Aztán szocialista politikusokat érintő eljárások szakadnak félbe; és egyesek már a gyülekezési jog korlátozásának kérdését is felvetik. Azt hiszem, miniszter úr, a demokráciát és a jogállamiságot mindannyiunknak tisztelnünk kellene, nem pedig valamiféle szűk karámként szabadulni attól.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  207  Következő    Ülésnap adatai