Készült: 2020.09.24.08:32:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

147. ülésnap (2020.07.13.), 18-22. felszólalás
Felszólaló Ander Balázs (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 5:15


Felszólalások:  Előző  18 - 22  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, sok ember nevében mondhatom, hogy egyetlenegy könnycseppet sem hullattunk volna, ha az aberrált Kaleta Gábort, a perui volt magyar nagykövetet nem hozzák haza, hanem ott rohad meg egy könyörtelen limai börtön mélyén. Azt hiszem, odakerült volna az őt megillető helyre, a börtönhierarchia legaljára, ahol ez az embernek alig nevezhető lény megtapasztalhatta volna azt, hogy milyen az, amikor nála erősebbeknek, azok kénye-kedvének ki van szolgáltatva, és a saját bőrén érezheti az erőszakot.

(13.50)

Ugyanis a börtönhierarchia alján találhatók a pedofilok, akiket még a köztörvényes bűnözők is szívből gyűlölnek.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ez az iszonyatos aberráció nem köthető pártszínezethez; ezek a sokszor simulékony pszichopaták sok helyre befurakodhatnak. Az viszont a mindenkori hatalomnak a sara, hogy hogyan viszonyulnak hozzájuk. Elérie őket a lehető legsúlyosabb büntetés; elérie őket a lehető legkeményebb megtorlás, vagy pedig megússzák egy olyan felháborító ejnye-bejnyével, mint ahogy most is történt?

A Jobbik már négy évvel ezelőtt javasolta azt, hogy szigorítsák meg a büntetési tételeket, akkor a kormánypárti többség ezt lesöpörte. Most újra ezt kérjük önöktől, kettős csapásirány mentén. Az egyik, igen, szigorítaná a büntetési tételeket, hogy egyetlenegy aberrált pedofil se úszhassa meg ezeket az iszonyatos bűnöket holmi felfüggesztettel. A másik csapásirány pedig, a határozati javaslatunk azt célozza, hogy hozzanak létre egy nyilvános pedofilregisztert, és ezek az elkövetők életük végéig éljenek együtt azzal az iszonyatos bűnnel, amit elkövettek, és mint valami leprabélyeg, égjen ez rájuk. Égjen rájuk a totális megszégyenítés; égjen rájuk a megvetés, az, hogy mindenki tudhassa, hogy kik ők, mit követtek el, hol élnek, és mindenki tisztában legyen azzal, hogy milyen szörny él az ő közelében.

Most  látva egyébként az országban megtapasztalt elementáris felháborodást  kormánypárti oldalon is nyilvános regiszterről, illetve a büntetési tételek szigorításáról beszélnek. Rajta, nem fogjuk zokon venni, ha nem a mi logónk alatt valósítják meg, de kérjük, követeljük, hogy igenis csinálják meg, és ha a szexuáliserőszak-tevőket nem is lehet kasztrálni, de nagyon kérjük, hogy legalább ezt a törvényjavaslatot ne heréljék ki jó szokásukhoz híven. Támogatásunk annál erősebb lesz, minél keményebb lesz ez a szabályozás. Önök egy nap alatt kinyírták a lakás-takarékpénztárakat. Ha kell, átírják, átírták az Alaptörvényt is. Önök, ha kell, ha akarják, akkor ezeknek az iszonyatos bűnelkövetőknek is odavághatnának.

Mindenesetre tíz esztendő alatt, a kétharmados parlamenti többségük birtokában ezt eddig is megléphették volna. Mert az mégsem járja, hogy a csecsemők és kisgyerekek megerőszakolásáról és megkínzásáról nagyipari mennyiségben képeket gyűjtögető aberrált exnagykövet 28 forinttal bűnhődjön minden egyes ilyen képért; majd a végén még legyen elég vastag bőr a pofáján ahhoz, hogy fellebbezést nyújtson be, mondván, hogy a felfüggesztett ítélet és az az 540 ezer forintos büntetés, amit kapott, túlságosan szigorú. Kálló Gergely képviselőtársam a fideszes plakátok korrigálásáért kapott ekkora pénzbüntetést, ellenzéki dudálók pedig még nagyobb büntetést. Nem 19 ezer képért, ahol embernek nem nevezhető szexuális ragadozók nyomorítanak meg és tesznek tönkre, abuzálva a legaljasabb, legkegyetlenebb módon páréves gyerekeket!

Nem lehet mentség, hogy Kaleta ezeket a képeket úgymond csak nézegette, azokon élvezkedett, és tevőlegesen nem vett részt ezekben a kínzásokban, ugyanis a beteges kereslet teremti meg a kínálatot a kisgyerekek megnyomorításának rettenetes húspiacán. Nincs rendjén, hogy az áldozatok védelme messze-messze elmarad a bestiális elkövetők és a szörnyű cselekedeteken élvezkedő aberráltak jogainak védelme mögött!

Az sem járja, hogy az egész gyomorforgató történetet megpróbálták eltitkolni, úgy, hogy valamiért a nagyon védett Kaleta ügyéről még az Országgyűlés Külügyi bizottsága is csak hosszú hónapok múlva tudott. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Hogyan működhet az átvilágítás? Hogyan működhet a leghűbb, a legfőbb ügyész…

ELNÖK: Képviselő úr…

ANDER BALÁZS (Jobbik): …által vezetett szervezet Magyarországon, tisztelt kormánypárti képviselőtársaim?

ELNÖK: …lejárt az ideje!

ANDER BALÁZS (Jobbik): Szerintünk ne legyen kegyelem, egyetlenegy pedofilnak se, a NER-hez közelállóknak se! Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  18 - 22  Következő    Ülésnap adatai