Készült: 2020.09.29.09:27:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

90. ülésnap, 83. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Felszólalás oka általános vita folytatása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:00

Felszólalások:  <<  83  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e még valaki részt venni a vitában. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok. Megkérdezem Kondorosi Ferenc államtitkár urat, hogy kíván-e most válaszolni. (Dr. Kondorosi Ferenc: Majd később.) Jelzi, hogy majd később.

Tisztelt Képviselőtársaim! Ékes József képviselő úr kérésének eleget téve az ülés végéig van mód módosító indítványok benyújtására, és azzal kerül majd lezárásra is az általános vita. Egyéb kérdésekben pedig természetesen majd a házbizottság dönt.

Tisztelt Országgyűlés! Még ennél a törvénynél maradva: mivel az előterjesztéshez módosító javaslat érkezett, a részletes vitára bocsátásra és a részletes vitára a következő ülésünkön kerül sor.

Most pedig soron következik a kisajátításról szóló törvényjavaslat általános vitájának folyatása és lezárása. Az előterjesztést T/3328. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/3328/16-20. számokon kapták kézhez képviselőtársaim.

Most a képviselői felszólalások következnek, a napirendi ajánlás szerint 10-10 perces időkeretben. Írásban előre nem jelentkezett senki, ezért megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkező.) Jelentkezőt nem látok; így nyilvánvalóan államtitkár úr sem kíván szólni, bár természetesen megkérdezem. (Dr. Kondorosi Ferenc: Majd később.) Később kíván szólni államtitkár úr. Az általános vitát lezárom.

(12.30)

Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat érkezett, a részletes vitára bocsátásra és a részletes vitára a következő ülésünkön kerül sor.

Most pedig soron következik az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Az előterjesztést T/3449. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/3449/3-4. számon kézhez képviselőtársaim.

Tisztelt Országgyűlés! A képviselői felszólalások következnek, a napirendi ajánlás szerint 10-10 perces időkeretben.

Mielőtt megadnám a szót képviselőtársaimnak, szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Harrach Péter alelnök úr fel kíván szólalni a vita során, ugyanakkor az Országgyűlés elnökének felkérése alapján az ülést is vezeti. Ezt azonban a Házszabály rendelkezése alapján csak akkor teheti meg, ha ehhez az Országgyűlés hozzájárul. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hozzájárul-e ahhoz, hogy Harrach Péter alelnök úr az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitája során a későbbiekben egyben majd az ülést is vezesse. Kérem, kézfelemeléssel jelezzék! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy a látható többség hozzájárult ahhoz, hogy alelnök úr vezesse majd az ülést.

Ügyrendi jelentkezőt látok. Borsos József képviselő úr! Képviselő urat illeti a szó.

Felszólalások:  <<  83  >>    Ülésnap adatai