Készült: 2020.08.08.06:15:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

22. ülésnap (2006.10.17.), 186. felszólalás
Felszólaló Dr. Orbán Viktor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ORBÁN VIKTOR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Kékesi képviselőtársammal nincsen vitám, egyetértek azzal, amit elmondott. Kovács képviselőtársamtól a választópolgárok iránt némileg több tiszteletet és megbecsülést szeretnék kérni. Nem tartom helyesnek, hogy bármely fölszólaló parlamenti képviselőt ön úgy torkoljon le, hogy okoskodik, amikor elmondja a véleményét. Népképviselők vagyunk, megválasztottak bennünket, nem velem szemben követ el tiszteletlenséget, azt talán még le is nyelném, hanem azokkal a választópolgárokkal szemben, akik megválasztanak bennünket.

Ami pedig azt illeti, hogy 2005-ben beszéltem-e a parlamentben, tudom, hogy nem az ön kedvenc olvasmánya, de ha föllapozza majd a jegyzőkönyveket, akkor megtalálja a 2005-ben elmondott hozzászólásaimat. Egyébként a maliciózus megjegyzések ügyében csak annyit szeretnék mondani, hogy nem számolom ugyan pontosan, de valahol a 340. parlamenti hozzászólásom körül tartok az elmúlt 16 éves parlamenti képviselői munkám során.

Ami pedig az érdemi észrevételeket illeti, vérbő és egészséges mondatokról van szó, nem tudom őket csúsztatni, meg fogom ismételni. Idézem tehát az őszödi beszédet: "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondtunk, az nem igaz." Nem csúsztatom a mondatot sehova, így áll. A következő mondat szintén: "Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt sem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt az MSZP és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi." - idézet vége. És a harmadik: "Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek, szocialista képviselőknek nem kell tudni, ez segítette, hogy túléljük." Nem csúsztattam a mondatokat, így hangzottak el pontosan.

Ami a helyes viselkedést illeti, tisztelt hölgyeim és uraim, sajnos ebben a két percben erre most nem tudok válaszolni, de amint a következő kétperces hozzászólás jogát megkapom, akkor fogok válaszolni erre a pénzügyminiszter úrnak. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai