Készült: 2019.11.20.08:12:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

206. ülésnap (2001.05.09.), 86. felszólalás
Felszólaló Szászfalvi László (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:56


Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZÁSZFALVI LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Bauer képviselőtársam mondandójára szeretnék röviden reflektálni. Ő több definíciót fogalmazott meg, hogy ki felett és hogyan állt meg az idő, és hogy az időhöz kinek milyen kapcsolata van.

Én azt gondolom, hogy pont az SZDSZ felett állt meg az idő. Tudniillik azt, amit ő képvisel, és azt, amit az SZDSZ képvisel, csak ilyen fogalmakkal lehet körülírni az én megfogalmazásom szerint, hogy ultraliberális dogmatizmus vagy militáns, zsigeri egyházellenesség vagy egyházgyűlölet. Tehát én azt gondolom, hogy ezekből viszont az következik, hogy az ő felfogása szerint éljenek a magyar polgárok, boldoguljanak a magyar polgárok, de az egyházak, a hívő emberek, akik egyébként, úgy mellesleg, szintén magyar polgárok és magyar adófizető polgárok, lehetőleg tűnjenek el, lehetőleg dőljön rájuk az intézményük, lehetőleg dőljön rájuk az épület. Ez egyszerűen elfogadhatatlan számomra; azok az épületek egyébként, úgy mellesleg, amelyeket 40 évig és még ráadásul 10 évig vagy 20 évig esetleg mások bitoroltak, úgy, hogy annak idején jó állapotban, fölszerelt állapotban vették el és lopták el tőlük. Én azt gondolom, hogy ez egyáltalán nem liberális álláspont, ezért neveztem ezt álliberális álláspontnak, mert ennek semmi köze nincs a liberalizmushoz, semmi köze nincs a szabadságszeretethez, és semmi köze nincsen a tisztességes, jóindulatú gondolkodáshoz.

Tehát számomra ezért jelenti ez az álliberalizmust, azoknak a magyar állampolgároknak, magyar adófizetőknek a figyelembe nem vételét, akik ebben az országban, most nem akarom azt mondani, hogy többségben vagy kisebbségben, de több millióan élnek.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai