Készült: 2021.03.07.00:09:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

62. ülésnap, 391. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Felszólalás oka mentelmi jog fenntartva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:53

Felszólalások:  <<  391  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem Illés Zoltánt, kíván-e szólni. (Dr. Illés Zoltán nemet int.) Nem kíván szólni.

Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel. Felhívom figyelmüket, hogy a mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelen lévő országgyűlési képviselő kétharmadának igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Illés Zoltán országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 34 igen, 205 nem, 16 tartózkodás mellett Illés Zoltán mentelmi jogát nem függeszti fel. (Általános zaj. - Számos képviselő távozik az ülésteremből. - Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a felsőoktatási intézményhálózat átalakításáról és a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/857., a bizottságok együttes ajánlását pedig T/857/94. számon kapták kézhez.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkező bizottságokat, kívánnak-e előadót állítani. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.

Tisztelt Országgyűlés! Javaslatot teszek a részletes vita szerkezetére.

Indítványozom, hogy a részletes vita három szakaszból álljon. Az egyes szakaszokban szereplő módosító javaslatok ismertetésére felkérem a jegyző urat.

Felszólalások:  <<  391  >>    Ülésnap adatai